In een mozaïek voorstelling op 7 november vanaf 14.00 uur met als hoofdthema “herinneren” kijkt Baroesjko terug op haar eerste lustrum en wat daar aan vooraf ging.

 Baroesjko is een 9-koppig mini orkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!
Naast het feit dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1.
De liedjes ‘Wesj aan de Parapluu’, ‘Raap dich Biejein’ en ‘Langzaam Laat’, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen.

In Maart 2019 bracht Baroesjko middels en tijdens een zeer succesvolle theatertournee een nieuw album uit: getiteld “Snezka”. Een kopstaart verhaal van 12 stukken muziek en liedjes in het Sittards dialect, die samen een verhaal vertellen, met de mythische berg “Snezka” als uitgangspunt.
Momenteel werken ze hard aan een nieuwe EP die in het voorjaar van 2022 uit moet komen.

De show wordt ondersteund door Floortje Hover.

Floortje Hover is een singer-songwriter met een eigen repertoire. Haar Nederlandstalige liedjes laten zich het best vangen onder de noemer kleinkunst en (Neder)pop. In 2016 bracht ze haar debuutalbum “Onderweg” uit en inmiddels is ook het tweede album “Verder Weg” uitgebracht. In december 2018 won ze het COC Songfestival, speelde ze op de Gay Pride en staat het liedje ‘Hieel Aeve’ (samen met Stan Smeets) in de Limbo Top 100 en inmiddels zijn er alweer nieuwe nummers in de maak. Critici vergeleken haar liedjes met werk van Claudia de Breij.

Entree: € 12,50 pp contant te overhandigen in envelop bij de entreetafel
Reserveren verplicht via: ruud@baroesjko.nl
Info: www.baroesjko.nl   tel. 06-46020799 
Coronatoegangsbewijs verplicht, liefst met QR code. Deze wordt gescand bij binnenkomst.

Foto Giel Greijn