De in Munstergeleen woonachtige Birgit de Scheemaker zoekt de verbinding vanuit haar hoger bewust Zijn. Ze deelt haar gevoel van harmonie, vrede en het verbonden zijn met de natuurlijk scheppende kracht graag met anderen om ze de helende werking ervan te laten ervaren. Vanuit haar Lichtkrans wandelt ze graag een eindje met je mee en geeft ze handreikingen voor een reis terug naar de Bron van ons bestaan. Moeilijk? Nee, maar het vraagt wel aandacht en grenzen verleggen. 

Je bent een spiritueel intermediair, wat is dat precies?

‘Ik maak contact met de lichtwereld en geef boodschappen en energie door aan anderen. Zij kunnen hier dan zelf mee aan de slag gaan en een persoonlijke groei doormaken. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Je krijgt inzicht in je eigen leven en ontdekt waarom bepaalde zaken je overkomen. Zo krijg je meer inzicht in wat er speelt in je leven, ofwel je ervaart de innerlijke wijsheid. Daarbij is je persoonlijke overtuiging belangrijk. Wat is aangeleerd vanuit de omgeving en welke informatie pak je op. Wat wil je en wat verwacht je. Ik probeer mensen te laten ervaren dat het gebeurt zoals het gebeuren mag. Bewust die verbinding maken is in mijn ogen het mooiste dat er is.’

Je bent in staat om via die verbinding, als deze eenmaal is gelegd, iets door te geven. Je doet dit bijvoorbeeld met schilderijen. Hoe werkt dat?

‘Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in creatief bezig zijn. Zo ontdekte ik encaustic art. Hierbij werk je met gekleurde blokjes bijenwas die ik intuïtief uitkies. Door deze te bewerken met een ministrijkijzer ontstaat er als het ware vanzelf iets. Een schilderij waar iedereen, die ervoor open staat, op zijn eigen unieke wijze naar kan kijken. Hierdoor ziet iedereen er iets anders in, zijn persoonlijke beeld. Dit is zo gevarieerd omdat we allemaal kijken door een ‘sluier’ waardoor we niet helder zien. Of je ooit alles ziet…dat is de vraag. Ik stel me open en maak de schilderijen en hoop dat ze een bron van vrede, rust en levensvreugde voor de toeschouwer kunnen zijn. Dat ze uiteindelijk leiden tot een antwoord op de in mijn ogen mooiste vraag in het leven: ‘Wie ben ik?’ 

Kun je proberen dit nog wat verder uit te leggen?

’Een gedachte is een gedachte. Deze krijgt pas invulling, omdat we er zelf een invulling aan geven. We zijn gedurende ons leven afhankelijk van allerlei veranderingen, die we oppikken of negeren. We ontdekken steeds meer dat we anders met die invulling mogen omgaan. De schilderijen worden in basis gemaakt op briefkaartformaat en ik laat ze afdrukken op canvasdoek. Hier heb ik mee moeten experimenteren, omdat ik niet wist hoe het effect hiervan zou zijn. Zou de kracht ervan behouden blijven. Ik denk dat dat gelukt is en ook de mensen die ik ze heb laten zien gaven aan dat dit het geval is.’

Het gaat allemaal om de juiste balans. Toch?

‘Klopt. We merken dat er een nieuwe balans aan het ontstaan is in het leven. We maken als mensheid momenteel een bijzondere tijd mee. We worden steeds bewuster gemaakt van de keuzes die er gemaakt zijn en keuzes die we opnieuw mogen maken. Een verschuiving van bewustwording naar bewust Zijn. Zo maken we met z’n allen een nieuwe wereld. Een waarin we anders met elkaar omgaan. Voor mij is dit eigenlijk al ‘gewoon’. Ik ben zo blij dat ik dit ook aan anderen mag doorgeven, maar ben wat dat betreft nog dagelijks verwonderd en dankbaar voor wat ik er bij anderen mee kan bereiken. Mensen zeggen wel eens: ‘Birgit je vertelt zoveel. Je weet niet wat dat met me doet’. Dat raakt me. Mensen hun innerlijke vrijheid terug geven. Weer leren luisteren naar je eigen stille harte-stem.’

Meer informatie: www.bronlicht.nl

De schilderijen van Birgit openen je wereld op een geheel eigen wijze. 
Foto LIWI Foto | Lindy Wintraecken