Afgelopen jaar werd Generation Coffee gekroond tot ‘Beste koffiezaak van Sittard-Geleen’, in heel Limburg kwam de speciaalzaak op een tweede plek. Generation Coffee is onlangs verhuisd van de Steenweg naar het pand van de ‘Apotheek’ aan de Limbrichterstraat 68. Hier verwelkomt Rick Hempe vanaf nu zijn gasten. 

Rick Hempe: “We hebben afgelopen zomer een leuk seizoen gedraaid. Daarmee hebben we ondanks de locatie waar we zaten de potentie van Generation Coffee laten zien. Ook zagen we op de zaterdagen, als de biomarkt voor de deur werd gehouden, dat klanten graag gebruik maakten van ons concept. Hierdoor aangemoedigd ben ik op zoek gegaan naar een locatie met meer traffic, waar we onze toekomstplannen kunnen laten groeien. Uiteindelijk kwam ik terecht op deze fantastische locatie. Met dank aan de verhuurder, die zich in deze tijden flexibel heeft opgesteld, hebben we afgelopen week voor het eerst ons terras kunnen openen.”

Samen met ambitieuze kok Robin Lamers die zijn sporen in de horeca de afgelopen jaren ruimschoots heeft verdiend, gaat Rick op zoek naar het ideale samenspel tussen koffie en lunchgerechten van Sittardse bodem. Robin: “De combinatie zoeken tussen barista en eten. We willen het redelijk laagdrempelig houden, maar serveren gerechten met een twist. Denk bijvoorbeeld aan een tosti met brie, honing, walnoot en een uienchutney of een wrap met gegrilde groenten en hummus. Verder hebben we hamburgers, ook vegetarisch, bruschetta en gebak. Voor alles geldt wel dat we niks frituren. Wat dat betreft zitten we op de gezonde lijn.” Rick vult aan: “We zijn tevens bezig met een plannetje om voor de ondernemers uit de binnenstad, die moeten werken op de donderdagavond, een afhaalmaaltijd samen te stellen. Voor alles geldt overigens dat we eerst de kwaliteit willen bewaken en pas daarna gaan opschalen.”

In de authentiek behouden apotheek is een showroom ingericht met espressomachines van o.a. Fracino en andere aan koffie gerelateerde producten voor de particuliere en klein zakelijke markt. “Het zijn de beste machines die je voor deze prijs kunt krijgen. Ze zijn ontwikkeld door monteurs die ook bij de klanten komen en zo weten wat de wensen zijn. Als je zo’n machine bij ons koopt blijven we je aanspreekpunt voor installatie op locatie, onderhoud en instructies. We hebben er ontzettend veel zin in om op één van de mooiste kruispunten van de binnenstad, onder het toeziend oog van Zefke Mols, omringd door veel fijne buren iets moois van te gaan maken”, besluit Rick.

Generation Coffee is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur en op koopzondagen. Hoe druk het mag worden hangt af van hoe de corona-maatregelen zich de komende maanden ontwikkelen. De gasten kunnen er in ieder geval genieten op voldoende afstand van elkaar.

www.generationcoffee.nl

Geniet van de beste koffie van Sittardse bodem en heerlijke gerechten bij Generation Coffee.
Foto LIWI Foto | Lindy Wintraecken