Zondag 7 augustus vindt op de Markt in Geleen de vierentwintigste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL), samen met het Centrummanagement Geleen. 

Ad Hoogenboom: “In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland. Vooral de fraaie routes door het Limburgse land oogsten lof. Ook de deelnemende classic cars en oldtimers zijn gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante classic cars, van heel groot tot zeer klein. Deelname staat ook open voor andere voertuigen als motoren en bromfietsen. De Geleense Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum. Er is dit jaar een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen 8 personen plaatsnemen en uiteraard zullen er tijdens deze dag ritjes mee gemaakt worden”.

Er zijn de hele dag oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen. Verder kunnen de bezoekers en deelnemers genieten van oude ambachten en muziek. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht. “Er worden dit jaar vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.De dagindeling zal voor de deelnemers dezelfde zijn als in de succesvolle voorgaande jaren. De twee rondritten blijven bestaan en in de ochtend (vanaf 10.00 uur) is er een rit van ongeveer 75 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse land. In de namiddag is er een rit van zo’n 45 kilometer. In de middag zullen de oldtimers en classic cars af en aan rijden. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers. Tussen de ritten in zal de voertuig-presentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen. Zo zal het de hele dag een komen en gaan zijn van de mooiste voertuigen. Ook dan heeft iedereen de gelegenheid om de voertuigen of de deelnemers aan de show te bekijken, of andere tentoongestelde zaken te bewonderen.” 

Voor informatie kan men terecht op www.stovl.nl of oldtimerparade@ziggo.nl.