Ish Hurtado werd geboren op Curaçao, als kind van een Spaanse moeder en Nederlandse vader. Dertig jaar reisde hij over de wereld om zich te verdiepen in de filosofie van de verschillende culturen. Dit zorgde ervoor dat hij de multi-gedisciplineerde kunstenaar werd die hij op dit moment is, maar vooral ook de man achter Quantum Healing. Aan de Broeksittarderweg 150a opende hij enkele weken geleden samen met zijn vriendin een Quantum Dojo. Een plek, geen holistisch of spiritueel centrum, waar ze, zoals ze zelf zeggen, het woord ‘nee’ niet kennen.

Door persoonlijke ervaring en levensontwikkeling ben je tot de conclusie gekomen dat elk individu het belangrijk vindt om van waarde de zijn. Daar word je immers gelukkig van. De basis van Quantum Healing. Ish: “Klopt. Geef me tien minuten om te luisteren naar wat je te vertellen hebt over je leven en ik zorg ervoor dat het weer waardevol wordt. Dat je in staat bent om elke dag van je verdere leven gelukkig af te sluiten. Mensen komen bij ons met allerlei uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een burn-out, kinderen die zich niet kunnen uiten, slaapproblemen hebben of ‘druk’ zijn. 99.9% van de kinderen wordt niet goed begrepen door ouders, onderwijzers en de andere mensen om hen heen. Ik wil deze mensen leren dat het geen negativiteit is, maar ze het voordeel ervan laten inzien. Als je daarvoor openstaat, lukt het je om je denken om te draaien. Op een vriendelijke manier met onder andere muziek en beweging help ik ze daarbij.”

Klinkt behoorlijk ingewikkeld en als een tijdrovend proces. “Het is juist simpel. Je hoeft geen uren bij me te zitten om resultaten te ervaren. Het is van de andere kant wel een proces dat we samen aangaan. We willen in onze Quantum Dojo mensen helpen die alles om zich beter te kunnen voelen al hebben geprobeerd. Filosofie, boeddhisme, TaiChi en Aikido zijn enkele hulpmiddelen, maar zeker ook de muziek die ik maak. Die kan worden gebruikt om te mediteren en zo in balans te komen. Mensen leren bij ons om positieve keuzes in het leven te maken. Zo kunnen ze een switch maken. Ik doe dit zonder gebruik te maken van allerlei ingewikkelde termen uit boekjes. Jaren heb ik gestudeerd en dingen uitgeplozen, tot het laatste korreltje. Tegen mij als Quantum Engineer kun je honderd dingen zeggen. Ik pik er het juiste, belangrijkste, direct uit. Je kan spreken of je kan doen zeg ik weleens. Ik luister en filter de informatie meteen. Binnen een week heb ik je leven weer op de rit.” 

Iedereen van 6 tot 100 jaar is welkom. Ish ziet een persoon die het gesprek met hem aangaat en voegt zich als het ware naar het karakter van die persoon. Zijn Quantum Healing is de afgelopen jaren overal ter wereld getest bij duizenden personen. “Klopt. Van Curaçao to Amerika en van Mexico tot Amsterdam. Daarom kan ik ook zeggen dat het werkt! Mensen zijn zelfstandige denkers en ik help ze om ervoor te zorgen dat hun leven weer hun eigen filosofie wordt. Wij faciliteren de informatie, zodat ze beter kunnen leven. We verkopen geen abonnementen. Onze oplossing is permanent. Daarnaast heb ik een hekel aan categoriseren en wil ik mensen ook niet intimideren. Het gaat allemaal om oplossingen. Als mensen of bedrijven bij me komen voor begeleiding, moeten ze natuurlijk wel oor hebben voor wat ik ze vertel en er open-minded instappen. Anders verspil je je eigen tijd en die van mij. Het is uiteindelijk je eigen keuze om er iets mee te doen.”

Je creëert persoonlijke algoritmes voor mensen, die ze kunnen gebruiken om negatieve ervaringen te corrigeren.“Ik werk met algoritmes en patronen. Wat bijvoorbeeld als we het positieve langer kunnen vasthouden en deze ervaring gebruiken om de dag positief te maken. Wij ‘genezen’ bijvoorbeeld autisme met art, sound en colors niet met pillen. De reden dat ik dit wil doen is, omdat ik voel dat veel mensen het nodig hebben. Als je er klaar voor bent, is er immers altijd een uitweg. We are all born in one world and we all posses the same capabilities.

Some of us invest in us.”

Meer info: 

www.hurtadoantivirus.com  

@tattooish

@sittardink

Muziek-albums: Spotify HurtadO Music

Ish Hurtado. Foto LIWI Foto | Lindy Wintraecken