BoekStart organiseert zaterdag 19 juni samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. Op die dag zijn (groot)ouders met hun kindje extra welkom in de bibliotheken en leeswinkels. De BoekStartcollectie met materialen voor de allerkleinsten staat dan in het middelpunt en er is een speciale ledenactie voor baby’s en peuters.

In de BoekStarthoek staat een speciale collectie media, afgestemd op baby’s en peuters en hun ouders. Van stoffen boekje tot hardkartonnen prentenboekje en van voelboekje tot voorleesboek, er valt veel te genieten voor ouder en kind. Al vanaf ongeveer 3 maanden kunnen ouders met (voor)lezen aan de slag, dit stimuleert de ontwikkeling van de baby. De bibliotheekmedewerkers kunnen tips en adviezen geven bij de keuze van materialen. In Bibliotheek Ligne worden op BoekStartdag doorlopend filmpjes vertoond op groot scherm over ‘speellezen’ met baby’s en interactief voorlezen met peuters.

Op BoekStartdag 19 juni is het inschrijven van baby of peuter (tot 4 jaar) gratis, er zijn dan geen inschrijfkosten. Baby’s tot circa 2 jaar krijgen bovendien het BoekStartkoffertje met inhoud cadeau en peuters vanaf 2 tot 4 jaar ontvangen een prentenboekje cadeau bij de inschrijving.Als attentie krijgen alle nieuwe lezertjes ook een groeimeter van BoekStart. En om het extra feestelijk te maken ontvangen de eerste inschrijvingen op 19 juni een voorleestasje met inhoud (op = op).

Kijk voor de locaties en openingstijden op https://www.dedomijnen.nl/bibliotheek/contact-locaties/

Beeld De Domijnen