Voor de vierde keer op rij organiseren Filmhuis De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht de Buitencinema. De films worden niet, zoals voorgaande jaren, allemaal vertoond bij Kasteel Limbricht maar op verschillende locaties. De eerste film The Singing Club is te zien op 23 juli om 21.30 uur bij Chateau Holtum.

The Singing Club, dé feelgood-film van het jaar, is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen.

Buitencinema vindt verder nog plaats op 20 augustus bij Plinthos, op 25 augustus in Geleen Zuid en op 1 en 5 september bij Kasteel Limbricht. 

Beeld uit The Singing Club