Huurders in Sittard-Geleen kunnen van de gemeente een cadeaubon krijgen van 75 euro voor kleine duurzame maatregelen in huis. De bon kan worden aangevraagd via regionaalenergieloket.nl/sittard-geleen.

Vorig jaar konden woningeigenaren al een bon van 65 euro aanvragen voor kleine duurzame producten. De gemeente spoort nu vooral huurders aan om de bon aan te vragen. Dat is ook een voorwaarde van de subsidie van de landelijke overheid waarmee deze actie mogelijk wordt gemaakt.

De bon kan worden ingewisseld bij een van de webshops die op regionaalenergieloket.nl bij de actie staan vermeld. Met de bon kunnen kleine energiebesparende producten worden gekocht zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen.

De cadeaubonnen zijn na ontvangst één maand geldig. Ze kunnen niet worden ingewisseld voor geld. Per adres kan één bon worden aangevraagd.

Aanvragen kan op www.regionaalenergieloket.nl. Voor de postcode in om de pagina van Sittard-Geleen te bezoeken. Klik daar op de knop ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’. De cadeaubon wordt per e-mail verstuurd.