Café Wilhelmina gelegen aan de Peschstraat in Oud-Geleen is nu nog gesloten, maar Bert, Nathalie en Nina , hopen dat de deuren binnenkort weer open mogen. Het is een plek waar de gasten zich prettig, veilig en thuis voelen. In dit café kan en mag iedereen zichzelf zijn. De corona-tijd werd gebruikt om het complete interieur aan te passen en bij binnenkomst waan je je in Parijs, Amsterdam of London.

Nathalie: “Eigenlijk wilden we alleen de bar een beetje opschuren, maar van het één kwam het ander. Zo is het allemaal begonnen.” Met veel oog voor detail werkten de eigenaars het afgelopen jaar aan het vormgeven van hun café. Nathalie, maar óók Nina, is  het gezicht van de kroeg. Haar echtgenoot Bert is de ‘joker’ en wordt regelmatig ingezet. “Ja. Het is echt onze kroeg. Maar dat is het natuurlijk wel al heel wat jaren. We kochten Wilhelmina zeven jaar geleden en hebben er samen met ons personeel, allemaal vrouwen, een plek van gemaakt waar je je thuis voelt. Een café waar iedereen welkom is”, vertelt Nathalie.

Wilhelmina groeide in die tijd uit tot een plek, waar je komt om te socializen, maar waar je ook kan genieten van de nu al legendarische Duitse, Spaanse en Griekse feesten op een zondagmiddag, de “wild”avonden tijdens Wilhelmina gaat “wild” en natuurlijk niet te vergeten onze geweldige carnavalsdagen. Tevens hebben ook verschillende verenigingen hun “onderdak” gevonden. “We proberen, als het kan, aan de wensen van onze gasten te voldoen. We hebben een breed assortiment speciaal bieren op de tap en fles. Ook lekkere wijn, koffie van Blanche Dael, van fris tot cocktails en natuurlijk Salmari. Dit salmiak-shotje met een goede hoeveelheid alcohol is door de jaren heen het toppertje geworden van Wilhelmina,” aldus Nina.   

De liefde voor het café gaat zelfs zo ver dat er in de Marlstone-studio een eigen liedje werd ingezongen. Bas Kielen schreef de tekst en de titel is “Òs sjoonste kefeeke”. Een poppenorkestje en orgeltje dat in de zaak hangt speelt de muziek. De tekst is voor iedereen mee te lezen op de rolgordijnen die voor de ramen hangen. We willen de charme van het café zo lang mogelijk bewaren.  We missen de klanten en staan in de startblokken om weer open te gaan, hopelijk kan en mag dat weer snel. Om te beginnen op het terras  als het niet anders kan, waar we normaal gesproken veertig zitplaatsen hebben”.

Corona heeft ervoor gezorgd dat Wilhelmina het afgelopen jaar heel wat maanden niet open mocht, maar het heeft er ook voor gezorgd dat Oud-Geleen een prachtig café heeft gekregen. Bert en Nathalie hebben ziel en zaligheid gelegd in het interieur en dat mag gezien worden! Carla autostofferingen, Instatec, CV Service Zuid, Harold Packbier Bouwdecor, SDM Service, HP Steel-Penders en Nick Stein Wonen By Marco,  hebben meegewerkt aan ons project en mede ervoor gezorgd dat alles is geworden zoals we met zijn drieën in gedachten hadden”, besluit Bert. 

Café Wilhelmina

Peschstraat 48 in Oud-Geleen

06-24572415

info@wilhelminageleen.nl

www.wilhelminageleen.nl

Foto’s Double Eye | Ivo Goessens