Westelijke Mijnstreek, 30 januari 2022 – Met een brief voor René Peters, Tweede Kamerlid voor het CDA, hebben de CDA-lijsttrekkers van gemeenten in de Westelijke Mijnstreek vrijdag aandacht gevraagd voor de plannen van het nieuwe kabinet om de AOW los te koppelen van het minimumloon. De brief werd door lijsttrekkers Judith Bühler (Sittard-Geleen) en Ralph Diederen (Beek) en door Suzanne Cramers, de eerste vrouw op de lijst van het CDA in Stein. 

“De plannen van het nieuwe kabinet, waarvan het CDA deel uitmaakt, raken veel inwoners van onze gemeente direct in de portemonnee. Als lokale CDA-afdelingen van de Westelijke Mijnstreek willen wij een dringend beroep op u doen om hier niet mee in te stemmen”, zo staat in de brief te lezen.

“De groep senioren die dit nu raakt, betreft de mensen die decennia ervoor gezorgd en gewerkt hebben om de voorziening AOW te realiseren. Dit met het besef dat je op een bepaalde leeftijd niet meer de mogelijkheid hebt om meer te kunnen verdienen als de prijzen stijgen. Zij verdienen het dan ook om de AOW mee te laten bewegen met het minimumloon”, vult Judith Bühler aan.

De bezuinigingen op Jeugdzorg gaat de lokale CDA-afdelingen ook aan het hart, lieten zij aan Peters weten. “Juist in een tijd waar onze jeugd het heel moeilijk heeft is dat niet uit te leggen naar onze inwoners”, aldus de brief. 

“Er is geen twijfel over dat jullie harstikke failliet gaan aan de jeugdzorg als we zo doorgaan. Dat heeft heel veel oorzaken. De twee grootste zijn dat we steeds meer dingen een probleem vinden, en als je eenmaal in een traject zit, blijf je er veel te lang in. Dat moet echt anders. Op korte termijn komt er extra geld, maar op lange termijn moeten de maatregelen om de kosten beheersbaar te maken er wel komen. Anders is het niet houdbaar. We moeten afbakenen wat echt nodig is, waar we echt iets aan willen doen.”  

Suzanne Cramers (links) met naast haar Ralph Diederen, en Judith Bühler (rechts) overhandigden een brief aan René Peters, lid van de Tweede Kamer voor het CDA.