Nadat het kerkorgel van Podiumkerkje Grevenbicht na een grondige restauratie weer in gebruik is genomen, gaan er ook orgelconcerten plaatsvinden. Zaterdag 26 maart bijten organist Tjeu Zeijen en sopraan Heidi Pittie het spits af. 

Eerstgenoemde studeerde piano en orgel aan het Maastrichts Conservatorium. In 1979 behaalde Zeijen de Prix d’Excellence voor Orgel en in 1990 het diploma Dispokinesiotherapie en Dispokinesiopaedie in Oberhausen. Na beëindiging van zijn werkzaamheden aan de Muziekschool Kerkrade is hij een privé muziekpraktijk gaan runnen. Tjeu Zeijen concerteerde in twintig landen van Europa. Als docent gaf hij cursussen aan de Musikhochschulen in Berlijn, Stuttgart, Rottenburg en de Conservatoria van Rotterdam en Maastricht. 

Heidi Pittie uit Beek is als vijfjarig kind begonnen met zingen bij Jeugdkoor Cantarella uit Neerbeek. Veertien jaar later is ze solozang gaan studeren aan het Maastrichts Conservatorium. Na haar afstuderen is zij via Opera Zuid in Maastricht en de Nederlandse Opera in Amsterdam toegetreden tot het Straussorkest van André Rieu, met wie ze acht jaar heeft gezongen en over de hele wereld reisde. Naast het dirigeren van het koor E-motion uit Elsloo geeft zij zang- en muziekles. Zij treedt als gastsoliste overal in de Euregio op. Tjeu Zeijen en Heidi Pittie concerteren vaker samen. Over het programma in Podiumkerkje Grevenbicht willen ze alleen kwijt dat het verrassend wordt.

Zaterdag 26 maart aanvang 19.30 uur, entree 12,50. Kaarten reserveren is mogelijk via info@podiumkerkje.nl

Tjeu Zeijen.