Yvon Hermans (pedagogisch gezinsbegeleider bij PSW Junior) en Daphne Hoekstra (gedragskundige) ondersteunden Vienna, een jong meisje dat regelmatig driftbuien had en dat moeilijk te begrijpen en te sturen was. 

Yvon: ”Ik leerde een moeder kennen zonder zelfvertrouwen en soms ten einde raad. Vanaf het begin ben ik naast moeder gaan staan. Ik hielp haar het gedrag van Vienna te begrijpen en hoe ze er mee om kon gaan. Maar zij moest het doen. Ze groeide in haar rol, heel knap. Ook vader, (schoon)ouders en school werden betrokken in het proces.”

Daphne was op de achtergrond beschikbaar voor advies en overleg: “Ik heb mijn observaties met de ouders aan hún eettafel besproken. Gewoon laagdrempelig en samen mét hen, niet in de sfeer van ‘over hen’. Dat vonden de ouders erg prettig.“

Yvon: “Het gevoel dat ze ‘gehoord en gezien’ werden en er niet alleen voor stonden, was voor de ouders heel belangrijk. Ze hadden vertrouwen in PSW en kregen weer vertrouwen in zichzelf. Nu zie ik ouders die hebben ervaren dat ze het alleen aankunnen. De rust is weergekeerd in het gezin en Vienna ontwikkelt zich prima! Het is een mooi gevoel dat je een intensief proces kunt afsluiten met het vertrouwen dat een gezin het zelf gaat redden.”

Yvon Hermans (L) en Daphne Hoekstra (R): ‘PSW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een (verstandelijke) beperking of andere ondersteuningsvraag. Kijk op www.psw.nl en www.werkenbijpsw.nl