Mijn naam is Maurice Nelissen, ik ben 44 jaar. Ik woon in Geleen en ben sinds 2 jaar voorzitter van Centrummanagement Geleen, een coöperatie van ruim 120 ondernemers in het centrum van Geleen.

Vertel eens in het kort iets over jullie organisatie, het ontstaan, de doelstellingen en de samenstelling van de club?

Noem ons maar een ondernemersvereniging. We behartigen de belangen van alle ondernemers in het centrum van Geleen door de aantrekkelijkheid van het centrum voor de ondernemers maar uiteraard ook de bezoekers zo veel mogelijk te verhogen.

Als inwoners/bezoekers jullie zoeken, hoe zijn jullie dan te bereiken en welke gesprekken komen daaruit voort?

We zijn heel makkelijk bereikbaar via onze ‘socials’. Op Facebook hebben we een grote schare volgers, bijna 10.000. Maar we hebben ook een kantoor op de Raadhuisstraat waar iedereen gewoon binnen kan lopen. 

Maken jullie volop gebruik van social media en andere digitale hulpmiddelen of staat dat nog in de kinderschoenen?

Social media zijn zeker heel erg belangrijk. We gebruiken Facebook en Instagram om onze acties en evenementen te promoten. En dat werkt ook. In de coronaperiode zijn we verder gestart met Online Warenhuis Geleen. Een soort digitale etalage waar centrumondernemers hun producten online zichtbaar maken. 

Wat is de rol van Davey Nieuwendijk in jullie coöperatie? Hij is voor velen toch vaak het gezicht ván en dé centrummanager van Geleen?

Jazeker. Davey is fulltime bezig met de dagelijkse gang van zaken in het centrum op basis van de ambities die het bestuur vastgesteld heeft. Hij is de verbindende schakel tussen de verschillende partijen in de binnenstad en staat voor het gemeenschappelijk belang van het Geleense centrum: schoon, aantrekkelijk, veilig, duurzaam en bereikbaar. Belangrijk zijn daarbij versterking en vernieuwing van de economische structuur, goed dagelijks beheer en adequate communicatie. Het ontwikkelen en organiseren van evenementen en het uitdragen van de citymarketing zijn daarbij hele wezenlijke thema’s.

Hebben jullie last van sommige negatieve uitlatingen over Geleen en vooral van de vergelijkingen met vroeger?

Een van de belangrijkste taken die we onszelf gesteld hebben is het opkrikken van het imago. Natuurlijk was Geleen vroeger een koopmekka waar klanten vanuit Eindhoven tot Luik naar toe kwamen om te winkelen of de horeca te bezoeken. Veel van die glorie is ervan af. Maar problemen als leegstand spelen echt niet alleen in Geleen. Het valt me op dat mensen die zich vaak op de socials negatief uitlaten over centrum Geleen er zelf al lang niet meer geweest zijn. Ze missen blijkbaar de goede ontwikkelingen die er ook zijn. Het nieuwe horecaplein bijvoorbeeld aan de Raadhuisstraat en Oude Markt, waar binnenkort weer 2 kwaliteitszaken gevestigd gaan worden. We hebben echt mooie speciaalzaken in het centrum, waaronder de beste conceptstore en toko van Nederland. Maar ook op het gebied van interieur en mode hebben we een aantal topzaken. Frequente bezoekers van het centrum zijn helemaal niet zo negatief. Volgens mij komen de negatieve geluiden vooral van de mensen die overal komen behalve in Geleen.

Wat zijn de positieve punten van het centrum van Geleen die jullie graag uitdragen en versterken?

Ons centrum is altijd veerkrachtig gebleken. Ik ben ervan overtuigd dat we ook nu weer de weg naar boven gaan vinden. Ontwikkelingen in onze nabije omgeving, bijvoorbeeld de Chemelot Campus of de vernieuwbouw van Glanerbrook, bieden ongekende kansen. Je ziet nieuwe formules beginnen, die prima gedijen in Geleen. 

De leegstand moet een doorn in het oog zijn. Wat kunnen jullie eraan doen?

Leegstand is natuurlijk een probleem. Dat speelt overigens in alle middelgrote steden. Meer ruimte voor werken en wonen kan leegstand beperken en de leefbaarheid vergroten. Er wordt nu echt beleid gemaakt om dat aan te pakken en ik ben ervan overtuigd dat ons centrum er over een paar jaar heel anders uitziet. In de positieve zin uiteraard.

Ik heb iets nieuws gelezen over de CWO. Leg eens uit wat dat is en hoe het werkt?

CWO staat voor Collectieve Winkel Ontzegging. Iemand die iets pikt of overlast veroorzaakt in een winkel is ook niet meer welkom bij andere aangesloten winkels. Een voorbeeld van prima samenwerking van ondernemende collega’s waar bovendien een grote preventieve werking van uit gaat.

Moeten er nog veel meer ondernemers lid worden om te spreken over een groot draagvlak en een behoorlijke portie invloed? De contributie kan geen belemmering zijn toch?

Onze coöperatie telt nu ruim 120 leden. Dat is het overgrote deel van de ondernemers in het centrum. Daarmee zijn we een serieuze gesprekspartner bij de gemeente en kunnen we ook echt iets betekenen. Ondernemers die nog geen lid zijn heten we natuurlijk altijd welkom. Persoonlijk kan ik geen reden bedenken waarom iemand geen lid zou willen worden.  

Hoe gaat het met de fietsbezorgdienst Graag Gebracht Geleen?

Graag Gebracht Geleen heeft ons behalve de service op zich ook heel veel positieve PR opgeleverd. Zelfs landelijk zijn we ermee in het nieuws geweest. Typisch een voorbeeld van hoe we in Geleen altijd iets nieuws weten te vinden, waar we een verschil mee kunnen maken. We zoeken overigens wel nog fietsers. Geïnteresseerden kunnen zich graag melden bij Davey via d.nieuwendijk@cmgeleen.nl 

Is er nog iets dat je kwijt wil en dat niet gevraagd is?

Volgend jaar staat in het teken van 100 jaar centrum Geleen. In 1922 was de bouw van het raadhuis middenin het veld de start voor de ontwikkeling van onze binnenstad. Het hele jaar door zullen er evenementen georganiseerd worden want 100 jaar moet gevierd worden. Blijf onze social media volgen om niets te missen.

Door Bert Wassenberg