Eindelijk is er duidelijkheid voor de inwoners van Sittard-Geleen. Eerder waren er meerdere partijen die een glasvezelnetwerk wilden aanleggen. Dit leidde tot verwarring bij de inwoners. Nu is bekend gemaakt dat E-Fiber het leeuwendeel van Sittard-Geleen gaat voorzien van glasvezel. E-fiber is al in 2022 gestart met de uitrol en verwacht dat begin 2024 het netwerk klaar is.

In alle woonplaatsen van de gemeente met uitzondering van Munstergeleen legt E-Fiber het glasvezelnetwerk aan. Een andere partij legt in Munstergeleen het netwerk al aan. Inwoners van Munstergeleen die een abonnement hebben afgesloten bij een provider op het E-Fiber netwerk, krijgen bericht van hun provider dat hun abonnement wordt geannuleerd.

Aanleg in Sittard-Geleen
Sinds 2022 sluit E-Fiber alle woningen en bedrijfspanden aan op hun glasvelnetwerk. Als alles volgens planning verloopt is het netwerk in 2024 klaar. De werkzaamheden worden wijk voor wijk uitgevoerd. Iedereen die voor de afronding van hun wijk een abonnement afsluit, krijgt de glasvezelaansluiting gratis.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix, Videoland en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we ook Sittard-Geleen van glasvezel kunnen voorzien”, aldus Paul Kempen, sales manager van E-Fiber.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. E-Fiber is onderdeel van Open Dutch Fiber.