Het duurt nog wel even voordat de schop de grond ingaat voor de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Maar achter de schermen zijn we al druk bezig. Samen met verenigingen, omwonenden en andere belanghebbenden werken we aan het ontwerp voor de gebouwen en de omliggende openbare ruimte. Waaronder het Burgemeester Damenpark. 

Samen ontwerpen

Het nieuwe Sportpark Glanerbrook wordt een complex met 4 zwembaden, een ijshockeyhal, 2 sporthallen en een overdekte wieler- en schaatsbaan. Een mooi, uitnodigend gebouw waar je als vanzelf naar binnen loopt. Met centraal de horeca en overal contact met het park buiten. Een park dat uitnodigt om te bewegen. 

Voorlopig staan we nog aan de tekentafel. Samen met de verenigingen die straks gebruikmaken van het vernieuwde complex, werken we aan het ontwerp van de gebouwen. Zwemclubs, duikverenigingen en de reddingsbrigade kijken bijvoorbeeld mee naar de plannen voor de huidige zwembaden en het nieuwe 50-meterbad. Wat is de beste plek voor douches, kleedkamers en tribunes? Welke ruimtes hebben we nodig voor de badmeester, jury en opslag? Allemaal zaken die in overleg met de gebruikers zijn ingetekend in het voorlopig ontwerp.

Ook omwonenden denken al aan de voorkant mee. Hoe hoog worden de gebouwen? Passen ze in het groene landschap van het Burgemeester Damenpark? En hoe combineren we de sportvoorzieningen met een aangenaam verblijf in het park? Ook dat is besproken aan de tekentafel.

Voorlopig ontwerp

Mede op basis van wensen en ideeën uit al deze gesprekken is een voorlopig ontwerp gemaakt voor het gebouw en het omliggende Burgemeester Damenpark. Uiteraard zijn daarbij keuzes gemaakt om tot een goed ontwerp te komen. Het voorlopig ontwerp is op 9 juni in de Hanenhof besproken met alle betrokken partijen. En het ligt voor iedereen ter inzage in het informatiecentrum en op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook. 

Informatiecentrum

Op de parkeerplaats van Glanerbrook is een tijdelijk informatiecentrum ingericht. Hier kunt u terecht voor meer informatie over de geplande vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. In het informatiecentrum is ook een mooie expositie ingericht ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het Burgemeester Damenpark. In ‘Expo Glanerbrook’ vertellen bekende en minder bekende (voormalige) inwoners van Sittard-Geleen over hun speciale band met het roemruchte park. Pinkpop mag natuurlijk niet ontbreken. Komt u gauw eens een kijkje nemen? Informatiecentrum en expo zijn te bezoeken op afspraak. U kunt hiervoor een mail sturen naar glanerbrook@sittard-geleen.nl. Na de zomervakantie zijn er vaste inloopmomenten.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook? Neem dan regelmatig eens een kijkje op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook. Wilt u geen nieuws missen? Abonneer u dan op de e-nieuwsbrief van Glanerbrook. Ook daarvoor kunt u terecht op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook.

Glanerbrook gewoon open!

De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook bevindt zich nog in de ontwerpfase. Glanerbrook is dit jaar dus gewoon open. Wilt u meer weten over zwemmen, schaatsen, wielrennen, fitnessen of andere (zaal)sporten bij Glanerbrook? Kijk dan op www.laco.eu/locatie/geleen voor de mogelijkheden!