Elk jaar brengt De Marotte hun carnavalsblad De Pappegey uit. Door menig Sittardenaar wordt dit blad na verschijnen meteen in huis gehaald om te lezen wat er zich het afgelopen jaar allemaal heeft afgespeeld. Door corona is het dit jaar allemaal anders; dit jaar verschijnt er een ‘Pappegeyke’ dat bij de inwoners van Sittard op de deurmat zal vallen als bijlage bij MIJNGazet.

Sinds de oprichting van De Marotte in 1881 is er bijna ieder jaar een Pappegey verschenen. Ondanks dat er dit jaar geen traditioneel carnaval gevierd wordt, zoals men gewend is, mag dit blad niet ontbreken. In ’t Pappegeyke zijn onder andere berichten van Vorst Marot Jan I en Prins Thierry I te lezen, ‘sjaele zeiver’ en andere leuke artikelen om de komende carnavalsdagen goed mee door te komen.

Vrijdagmorgen is het eerste exemplaar van ’t Pappegeyke uitgereikt aan onze wethouder van cultuur Andries Houtakkers door Vorst Jan I. De wethouder heeft een grote rol gespeeld in het tot stand komen van dit blad. Het “uitvliegen” van ’t Pappegeyke vond dit jaar wel plaats op een bijzondere locatie; namelijk de raadszaal in Geleen. De Zittesje vastelaovend werd binnen de bestuurlijke muren van onze gemeente onder de aandacht gebracht. Bijzondere omstandigheden vragen om creatieve oplossingen. 

Mocht u MijnGazet in het weekend van 6 en 7 februari niet hebben ontvangen, ’t Pappegeyke is ook digitaal te lezen via www.marotte.nl en www.mijngazet.nl Heeft u liever een papieren versie, laat dit dan weten via pappegey@marotte.nl, De Marotte brengt dan gratis een exemplaar bij u langs.

Foto De Marotte Zitterd