De beheereenheid Zuid-Limburg van Natuurmonumenten zoekt in de omgeving van het IJzeren- en Limbrichterbos de hulp van nieuwe beheervrijwilligers. Een nieuw beheerteam wordt opgestart met vrijwilligers die graag actief zijn in het natuurbeheer. Voor meer informatie én voor het aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst op dinsdagavond 18 juni, kijk op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/ijzerenbos

Help mee in het IJzeren- en het Limbrichterbos!

Ben je graag veel buiten, heb je groene vingers én ben je enthousiast over de natuur? Natuurmonumenten kan jouw hulp dan goed gebruiken. Komend jaar wordt een nieuw team beheervrijwilligers opgestart voor het beheerwerk in de natuurgebieden IJzerenbos en Limbrichterbos van Natuurmonumenten.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan o.a. uit zaagwerk, opschonen van poelen, maaiwerk, onderhoud rondom cultuurhistorische objecten en recreatieve voorzieningen. Maar ook belangrijke beheerwerkzaamheden die bijdragen aan het bevorderen van de leefomstandigheden van rode lijst-soorten, zoals de boomkikker. Op die manier draag jij een onmisbaar handje bij aan de natuurontwikkeling in deze mooie natuurgebieden. De werkzaamheden vinden in groepsverband plaats, met eenvoudig gereedschap en/of machines zoals bosmaaier en kettingzaag.

Interesse? Kom naar de informatiebijeenkomst

Op de informatiebijeenkomst informeren we je onder het genot van een kopje koffie/ thee én wat lekkers over verdere informatie over het werk en de mogelijkheden. Vanuit je interesse maken we dan samen een vervolgafspraak op maat. Er volgt daarna een kennismakingsgesprek en je kunt vrijblijvend de klus uitproberen. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en we leiden je aan de hand van een specifieke training op. De werkdagen zijn één keer in de 14 dagen op een vaste doordeweekse dag.

Doe mee en help de natuur!
De natuur helpen in je eigen omgeving, hoe mooi is dat?! Samen maken we er werk van! 

Meer informatie over deze vrijwilligersfunctie vind je op de website van Natuurmonumenten (https://www.natuurmonumenten.nl/vrijwilliger/vacatures) of via een mail aan zuidlimburg@natuurmonumenten.nl.

 

Foto Natuurmonumenten | Lars van den Brink