Het nieuwe college van B&W van Sittard-Geleen telt vijf wethouders. Leon Geilen (gob), Judith Bühler (CDA), Yvonne Salvino-Meijer (gob), Andries Houtakkers (CDA) en Ivo Tillie (gob) vormen samen met burgemeester Hans Verheijen het college. De vijf wethouders stellen zich in Mijn Gazet aan u voor. Deze week: wethouder Ivo Tillie met de portefeuilles Gezondheidszorg, Jeug- en Jongeren, Duurzaamheid en Klimaat, Natuur en Landschap.

Ivo Tillie (1966) heeft behoorlijk wat politieke ervaring als raadslid en woont sinds 2011 in de Kluis in Geleen.

“Wat ik vooral belangrijk vind in mijn politieke werk is dat we als gemeente voor onze inwoners zorg moeten dragen. Het gaat erom dat iedereen mee kan doen in onze maatschappij. Samen moeten we onze toekomst vorm gaan geven. Hierbij is respect voor elkaar van essentieel belang. Je merkt dat in de huidige maatschappij groeperingen steeds meer tegenover elkaar komen staan. Daarom is het zo belangrijk om elkaar te ontmoeten en daardoor elkaar (weer) te leren kennen. We hebben elkaar allemaal nodig. Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp en stad.”

De portefeuilles die hij als wethouder heeft, zijn Ivo Tillie op het lijf geschreven. Ze hebben namelijk allemaal met elkaar te maken. Zorgen voor een goede natuur in al haar facetten zorgt ook voor een duurzaam klimaat. Dit zorgt weer voor een goede gezondheid waar we allemaal van profiteren. Voor nu is het vooral belangrijk ervoor te zorgen dat energie beschikbaar en betaalbaar blijft, dat we zoveel mogelijk preventief onze gezondheid op peil houden en als het nodig is dat we er voor elkaar zijn. Een luisterend oor of een helpende hand van een buur is vaak al waardevoller dan een sessie van een zorgverlener.”

Ivo Tillie is ook stadsdeelwethouder van stadsdeel Sittard-Oost.
“Ik zal geregeld in de verschillende wijken op bezoek komen. Eerst om kennis te maken met verschillende mensen en organisaties die er actief zijn, maar ook om laagdrempelig met elkaar in gesprek te komen over zaken die aandacht verdienen.”

“In deze roerige tijden is wethouder zijn een uitdaging waar ik met veel enthousiasme in sta. Ik zal de komende jaren mijn uiterste best blijven doen voor het maatschappelijk belang en dus voor de inwoners van Sittard-Geleen.”

Foto Gemeente Sittard-Geleen | Marc Schols