Het nieuwe college van B&W van Sittard-Geleen telt vijf wethouders. Leon Geilen (gob), Judith Bühler (CDA), Yvonne Salvino-Meijer (gob), Andries Houtakkers (CDA) en Ivo Tillie (gob) vormen samen met burgemeester Hans Verheijen het college. De vijf wethouders stellen zich de komende weken aan u voor. Deze week: wethouder Leon Geilen. 

Wethouder Leon Geilen (1971) begon onlangs aan zijn derde termijn als wethouder in Sittard-Geleen. Sinds 2014 maakt hij deel uit van het college van burgemeester en wethouders. Leon Geilen: “Het is nog steeds elke dag een eer om voor deze mooie gemeente aan de slag te gaan. Een gemeente en haar inwoners moeten als gelijkwaardige partners met elkaar samenwerken. Dat gaat alleen als je echt naar elkaar luistert en daar vervolgens ook iets mee doet. Daar worden we als gemeente steeds beter in, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Sittard-Geleen is van de inwoners. Zij weten zelf het beste wat goed voor hen is. Daarom blijf ik ook de komende jaren veelvuldig in gesprek met onze inwoners.” 

Afwisselend

Zijn aandachtsgebieden voor de komende vier jaar zijn deels vertrouwd en deels nieuw. Leon Geilen: “Stedelijke ontwikkeling en Omgevingsbeleid zijn nieuw in mijn portefeuille. Daar liggen zo veel mooie uitdagingen waar ik aan mag bijdragen. Dat geeft veel energie om de komende vier jaar aan te werken. Voor Leefomgeving (beheer openbare ruimte) en Mobiliteit was ik al eerder verantwoordelijk, maar ook daar is nog genoeg werk aan de winkel. Juist omdat mijn aandachtsgebieden zo divers zijn, is geen enkele dag hetzelfde. Dat maakt het wethouderschap heel intensief en razend interessant. Er gebeuren mooie dingen in onze gemeente. Ik ben dankbaar dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen.”

Wilt u in gesprek met wethouder Leon Geilen? Hij is bereikbaar via het secretariaat:
Telefoon:
 046-4778117
E-mail: wethouder.leongeilen@sittard-geleen.nl


Portefeuille Leon Geilen

Stedelijke ontwikkeling, Omgevingsbeleid, Mobiliteit en Leefomgeving

 • Stedelijke ontwikkeling
 • Omgevingsbeleid, Ruimtelijke Ordening en Inrichting 
 • Verkeer & Mobiliteitsbeleid
 • Vastgoed
 • Leefomgeving (beheer openbare ruimte)
 • Projecten:
  Zwem- en schaatsvoorzieningen
  Ambtelijke en bestuurlijke huisvesting
 • Coördinerend portefeuillehouder:
  Ontwikkelpad Geleen-Zuid
  Ontwikkelpad Geleen-Centrum
  Doorontwikkeling inwonerparticipatie en wijkgericht werken
 • Stadsdeelwethouder stadsdeel 3 (Geleen-Zuid, Kluis, Oud-Geleen en Munstergeleen)
Wethouder Leon Geilen: “Veel mooie uitdagingen waar ik aan mag bijdragen”
Foto Marc Schols