Het nieuwe college van B&W van Sittard-Geleen telt vijf wethouders. Leon Geilen (gob), Judith Bühler (CDA), Yvonne Salvino-Meijer (gob), Andries Houtakkers (CDA) en Ivo Tillie (gob) vormen samen met burgemeester Hans Verheijen het college. De vijf wethouders stellen zich in Mijn Gazet aan u voor. Deze week: wethouder Yvonne Salvino-Meijer.

Yvonne Salvino-Meijer (1970) is nu drie maanden wethouder. De vorige raadsperiode was ze raadslid, fractievoorzitter en lijsttrekker van de lokale partij gob. Al veel langer is ze een betrokken burger en ondernemer die op verschillende terreinen betrokken was bij allerlei initiatieven in de gemeente. Zo was ze tien jaar voorzitter van de ondernemersvereniging BSG, die gemeentebreed actief is. Ook hanteerde ze drie jaar lang de voorzittershamer van Parkmanagement Westelijke Mijnstreek. ,,De ervaring die ik in die functies heb opgedaan, komt nu heel goed van pas,” zegt ze enthousiast. ,,Mijn ondernemershart blijf ik trouw, wethouder ben je voor iedereen. Ja, de deur staat echt voor iedereen open.” 

Verbinden

Van het ondernemerschap heeft ze, sinds ze wethouder is, afscheid genomen. ,,Het was een bewuste keuze om uit het bedrijf te stappen en me volledig te richten op het wethouderschap. Op die manier kan ik er volledig zijn voor de inwoners van Sittard-Geleen.” Ze heeft – uiteraard – economische zaken in haar portefeuille, evenals onderwijs, arbeidsmarkt, dienstverlening en communicatie. ,,Dat maakt dat ik verschillende zaken met mekaar kan verbinden, bijvoorbeeld tussen onderwijs en economie zodat de opleidingen meer aansluiten op de vraag van het bedrijfsleven.” 

De eerste maanden als wethouder hebben bevestigd dat ze een goede keuze gemaakt heeft. ,,Dit is echt een fantastische baan waar je het verschil kunt maken voor mensen in dorp en stad, voor jong en oud.”

Foto Gemeente Sittard-Geleen