De voetgangers- en fietstunnels aan de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen zijn officieel geopend. Wethouders  Leon Geilen (Verkeer) en Pieter Meekels (Spoorzaken) schoven onlangs samen met ProRail-directeur Dimitri Kruik (Regio Zuid) bij de Lintjesweg het laatste bouwhek aan de kant. Fietsers, voetgangers en mensen in een scootmobiel kunnen nu veilig het spoor kruisen.

ProRail besloot in 2018 (Raadskuilderweg) en 2019 (Lintjesweg) in overleg met de gemeente de onbewaakte spoorwegovergangen te sluiten vanwege de vele bijna-ongelukken die er plaatsvonden. Wethouder Leon Geilen:  “Vanwege de veiligheid was het echt noodzakelijk om deze onbewaakte overwegen destijds te sluiten. Het langzaam verkeer heeft een tijd gebruik moeten maken van omleidingsroutes en ook het autoverkeer op de Westelijk Randweg had enkele maanden overlast omdat in de tunnelconstructie in de weg gelegd moest worden. Het was een gigantische klus, maar het resultaat is fantastisch. We zijn blij dat we samen  met ProRail deze twee tunnels snel hebben kunnen realiseren. Onze inwoners kunnen nu op een veilige manier onder het spoor door oversteken. De eerste reacties van wandelaars en fietsers zijn louter positief. Iedereen is heel blij dat de oversteek nu veilig is.”

Ook Dimitri Kruik van ProRail is tevreden. “Onbewaakte overwegen op deze plekken zijn niet meer van deze tijd. Vanwege de veiligheid zijn we al langere tijd bezig om dit soort overgangen aan te pakken. Heel fijn dat de Raadskuilderweg en Lintjesweg nu weer veilig toegankelijk zijn.”

Wethouders Pieter Meekels (l) en Leon Geilen (r) openen samen met ProRail-directeur Dimitri Kruik de voetgangers- en fietstunnel aan de Lintjesweg in Geleen.