‘Helemaal top en niet te vergelijken met een ‘gewone’ bioscoopervaring’, ‘Zeker voor herhaling vatbaar’, ‘Genoten van een prachtige film vanaf een heerlijk plekje, met een lekker drankje’ en ‘Zeer gastvrij en aardig personeel’ zijn maar een paar opmerkingen van mensen die een bezoek brachten aan Forum Sittard. De binnenstad heeft haar fraaie plek terug waar je kunt genieten van de nieuwste films in een bijzondere sfeer.

In een theatrale opstelling, die doet denken aan de settings van het cabaret in Frankrijk en Amerika, staan negentig stoelen die je meenemen naar de sfeer van een old-school, pluche, bioscoop. Daarbij komt dat films worden gedraaid met een grote projector, net als in Foroxity, en de geluidsbeleving filmtastisch is. Uiteraard is er popcorn en nacho’s verkrijgbaar, maar het assortiment op dit vlak is uitgebreider dan in de ‘gewone’ bioscoop. De drankjes worden geserveerd in flesjes en mooie glazen en er zijn meerdere soorten speciaal bier verkrijgbaar. Bij Forum Sittard is duidelijk aandacht besteed aan alle details, waardoor het bezoek een absolute plus krijgt. 

Historie

In 1929 opende Het Forum als bioscoop met twee zalen haar deuren in het hartje van Sittard. Deze locatie hield stand tot 2002. Het jaar waarin de Foroxity Filmarena dè plek werd in onze gemeente waar liefhebbers hun filmhart konden ophalen. Marcel Lahoye, verantwoordelijk voor de  marketing en communicatie vertelt: “Klopt. Door het aanbod aan films, waren twee zalen gewoonweg te weinig. Het Forum werd in 2012 verbouwd tot een ‘platte zaal’, die verhuurd werd aan lokale verenigingen. In 2016 ben ik hier komen werken en gingen we opzoek naar een andere invulling. We zochten naar een meer theater-achtige invulling. Vanaf 2017 vonden tweemaandelijks Tribute Nights plaats. AC-DC, ABBA, Pink Floyd, Queen, noem maar op. We hadden op een gegeven moment 800 bezoekers per avond. Toen kwam Corona. Alles lag stil. We moesten onszelf opnieuw uitvinden. Dat werd de huidige setting. Sfeervol, compact, met een hang naar nostalgie. In september 2022 trad Hanssi Kaiser op en in juni van datzelfde jaar het Nederlands Filmorkest. Dat waren de laatste acts, voordat we teruggingen naar de functie van weleer. Een bioscoop, waar elke dag van de week om 20.00 uur een film te zien is en op zaterdag en zondag om 16.00 uur een matineevoorstelling. In de vakanties draaien we elke dag naast de avond- een matineevoorstelling”.

Wat is er te zien?

De komende weken draaien er de volgende films: Air (over de baanbrekende samenwerking tussen de nog jonge Michael Jordan en Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld), Der Rosenkavalier (live opera door The Metropolitan Opera uit New York), Sporen van Indië (Een filmische documentaire vertelt door Hans Goedkoop), Tàr (genomineerd voor zes Oscars), Maybe I Do (Een romantische komedie met een grote sterrencast), Toen ik je zag (Een boekverfilming naar de bestseller van Isa Hoes) en Dalva (een verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva).

Een film kijken?

Dat kan in deze sfeervolle filmzaal gelegen aan de Engelenkampstraat 68. 

Kaarten zijn te koop via www.forumsittard.nl 

De lezers van MIJNGazet krijgen tot en met 30 april twee euro korting op een ticket. Voer hiervoor bij het bestellen van de kaartjes de kortingscode ‘Gazet’ in.