In Geleen kun je vanaf deze zomer ook padel spelen. Tennisclub GTR in Geleen-Zuid, breidt de komende maanden namelijk het tennispark uit met twee nieuwe padelbanen. Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het twee tegen twee op een baan met vier glazen wanden. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van deze wanden. De padelsport is de snelst groeiende racketsport ter wereld. Ook in Nederland groeit de sport razendsnel. Roger Daemen (voorzitter tennisvereniging GTR Geleen): “Padel is spectaculair en razend populair. De aanleg van deze padelbanen biedt een prachtige impuls voor onze tennisvereniging. Niet alleen voor onze huidige leden en de jeugd. We verwachten dat de combinatie padel en tennis ook een grote aantrekkingskracht zal hebben op nieuwe padel- en tennisliefhebbers in de regio.”

Tennisvereniging GTR heeft met de aanleg van de twee padelbanen de beschikking over tien LED verlichte gravel tennisbanen en twee padelbanen. Roger Daemen: “We zien andere succesvolle voorbeelden in Nederland en Europa waar padelsport een geweldige aanvulling blijkt te zijn op de traditionele tennisbanen. Deze snelle racketsport brengt letterlijk nieuwe dynamiek op ons tennispark.”  GTR heeft er zelfs voor gekozen om de padelbanen aan te leggen op de ‘centre court’ banen, aangrenzend aan het clubhuis. Daemen: “Die verbinding is belangrijk. GTR is een vereniging waar mensen natuurlijk primair komen om te sporten, maar het sociale aspect is ook van groot belang bij sporten. Ons clubhuis kent een zelfstandige horeca-exploitatie waardoor je op het tennispark zeven dagen per week, de hele dag door, verzekerd bent van een kop koffie, (fris)drankje of broodje, voor of na het sporten.

Lidmaatschap voor tennis en padel 

Met het tennislidmaatschap van GTR kun je als lid ook kosteloos gebruik maken van de padelbanen. Maar de padelbanen kunnen ook gereserveerd worden door niet-leden en bezoekers van buitenaf. Een digitaal reserveringssysteem geeft aan wanneer de banen beschikbaar zijn. Dat systeem kent GTR nu ook al voor de tennisbanen. Voor de beginnende padeller biedt GTR clinics en padeltrainingen aan. En ook kun je materialen reserveren op het park. Daemen: “We zijn ervan overtuigd dat we met de aanleg van de padelbanen iets unieks aan ons prachtige tennispark toevoegen. Het enthousiasme van onze eigen leden zal ongetwijfeld overslaan op andere nog niet-leden. Zowel voor de recreatieve spelers als de fanatiekelingen hebben we op zowel padel- als tennisgebied veel te bieden. Onze leden zijn zo enthousiast over padel, dat er al wordt gesproken over het inschrijven van competitieteams zodra de padelbanen rond de zomer gereed zijn.”

Meer informatie: 

Met een lidmaatschap bij GTR Geleen kun je het hele jaar door (m.u.v. vorstperiodes) gebruik maken van de tennis en de padelbanen. Meer informatie over de speciale kennismakingsacties met tennis en padel vind je op de website van GTR www.gtr-tennis.nl . Landelijke informatie over de padelsport vind je op www.knltb.nl

Foto GTR