Waar kan er gebouwd worden? hoeveel sportvoorzieningen moeten er komen? hebben we genoeg groen in de stad? Is de jeugdzorg en het onderwijs goed geregeld? En hoe zit het met de veiligheid? Allemaal belangrijke vragen over onderwerpen waar de gemeenteraad over beslist. Ook over de gemeentelijke belastingen natuurlijk. Het is de gemeenteraad die bepaalt hoeveel belasting u betaalt. En waar dat geld naartoe gaat. U leest het, de gemeenteraad bepaalt meer dat u misschien denkt! Dus heeft u invloed op wat er in de gemeente gebeurt? Dan zeg ik daar volmondig ‘ja’ op!

Kieskompas helpt

De verkiezingen kunnen een hele andere samenstelling van de gemeenteraad opleveren. Dus ook een ander college. Dat dan misschien ook andere keuzes maakt. Met uw stem beslist u mee over hoe de gemeenteraad er straks uitziet. Het is dus ook belangrijk om uw stem bewust uit te brengen. Ik zou u aanraden om goed te onderzoeken aan wie u uw stem wilt geven. Welke partij ligt het dichtst bij uw eigen ideeën en overtuiging? Het Kieskompas kan u daarbij helpen. U krijgt vragen voorgelegd waar u antwoord op geeft. Afhankelijk van uw antwoord krijgt u een advies over welke partij het dichtst bij uw eigen opvattingen ligt.

Spreek raadsleden aan

Het helpt ook om op de websites van de verschillende partijen te kijken. Die kunnen u ook helpen bij het maken van een keuze. En, waar u misschien niet meteen aan denkt: spreek raadsleden gewoon eens aan. Ze zijn er voor ons, voor u. Misschien kent u wel een raadslid bij u in de wijk. Vraag hem of haar eens “waarom zou ik juist op jou moeten stemmen?” Dan hoort u gegarandeerd of zijn of haar ideeën overeenkomen met die van u.

Bepaal mee
Tenslotte wil ik u graag op het hart drukken: ga stemmen op 14, 15 of 16 maart! Maak gebruik van uw democratisch recht. U wilt toch zeker niet dat anderen voor u bepalen welke keuzes de komende vier jaar gemaakt worden? Breng u stem uit, bepaal mee. Ik reken op u!

Hans Verheijen, burgemeester

Foto Ermindo Armino