Generation Coffee opende met Sint Joep 2019 haar deuren aan de Steenweg 53 in Sittard. De zaak van Rick Hempe biedt veel op het gebied van koffie en laat het hart van liefhebbers van dit zwarte goud sneller kloppen. In een gezellige, rustieke sfeer en een gastvrije omgeving kunt u genieten van  een onovertroffen lekkere koffie, welke op de eerste verdieping vers gebrand wordt door de branders van ‘Independent Coffee Roasters’.

In de winkel, gespecialiseerd op alle mogelijke koffiezetmethoden, vindt u machines, koffiemolens, koffiezetters, filters en andere accessoires. Daarbij biedt Generation Coffee een eigen werkplaats voor reparaties en onderhoud, kortom, een uitgebreid programma voor koffie in de breedste zin van het woord, zowel voor thuis als voor in de horeca.

In 2011 begon het avontuur van Rick toen hij bij zijn vader in het carrosseriebouw bedrijf werkte waar zij een nieuw concept koffiekarren ontwikkelden. In een tweede bedrijf zouden de karren dan geëxploiteerd worden. Met vijf operationele koffiekarren, een eigen koffieblend, beeldmerk, een training van een Nederlands kampioen en speciale gasgestookte espressomachines van Fracino waren zij volledig mobiel en helemaal voorbereid om de Nederlandse markt te veroveren. Twee weken voordat er een pilot gedraaid zou worden overleed zijn vader, en werd het gehele project geschrapt. 

Dat was een erg pijnlijk moment. Niet alleen verloor ik mijn vader maar ook de gedeelde passie en visie om een ontzettend vooruitstrevend concept op de markt te zetten.

Maar zoals zo vaak kruipt het bloed waar het niet gaan kan, dus toen Rick door de Engelse  machineproducent “Fracino” werd benaderd met de vraag of hij niet aan de slag wilde gaan als vertegenwoordiger werd dit met beide handen aangegrepen. Het is een merk waar ik me bij thuis voel. Ze hebben een mooie lijn producten voor zowel zakelijk als particulier gebruik, bovendien luisteren zij naar de praktische tips die ze van hun vertegenwoordigers krijgen. Alles om de kwaliteit, machines en klantbeleving te verbeteren. Het is dan ook hoofdzakelijk mijn merk geworden hier in de winkel. 

“De machines van Fracino zijn ontwikkeld en gebouwd door oud-monteurs. Zij weten immers wat je wel en niet aan een machine moet doen en hoe je snel bij oorzaken van veel voorkomende problemen kunt komen.”

Inmiddels zijn er ook al veel bedrijven die dit hebben ontdekt. Ze weten, als er iets niet goed werkt, dat ze altijd bij Rick terecht kunnen voor een oplossing. 

“Ja, dat klopt wel. Het is mijn vak, maar zeker ook een liefhebberij voor de techniek. Door de jaren heen heb ik veel kennis opgedaan over dit soort machines.” 

Daarnaast vind Rick het belangrijk om grondig te werk te gaan. Niet alleen maar doen wat op het eerste moment nodig is, maar ook net even verder kijken of er geen onderliggende problemen zijn. Of alles in orde is en hoe een gebruiker problemen kan voorkomen. 

Wij zijn erg trots op deze extra aandacht en service!”

 Bij Generation Coffee staan machines in alle soorten en maten. Niet alleen voor de horeca, maar zeker ook voor de particulier. Daarnaast zorgt Generation Coffee ervoor dat iedereen die een machine koopt er ook de juiste kennis bij krijgt, zodat je er zelf ook de heerlijke kop koffie mee kunt zetten waarvoor het apparaat bedoeld is. 

In de zaak aan de Steenweg bevind zich de inhouse branderij ‘Independent Coffee Roasters’ van Sebastiaan van der Lee en Laurent L’ortye. Ze werken op bestelling, maar wij serveren hun Specialty Coffee ook hier in de zaak. Daarnaast verkopen we koffie uit een grotere branderij.  

Ook kunt u bij Generation Coffee genieten van een goed stuk gebak of iets van de kleine lunchkaart. Heeft u weinig tijd? Neem een lekker coffee-to-go! 

“Wij hanteren een erg persoonlijke benadering, veel van mijn gasten ken ik bij naam of recept, soms staat de koffie al op tafel voordat ze zitten!” 

De gasten komen er graag terug voor een van de specialiteiten en voor de spontaniteit die de gastheer er altijd gratis bijgeeft. 

Generation Coffee

Rick Hempe

Steenweg 53

www.generationcoffee.nl

Foto LIWI Fotografie/Lindy Wintraecken