In de zomer is hard gewerkt om een mooi en uitgebreid programma te maken voor het nieuwe seizoen 2022 – 2023. Méér dan 60 vrijwilligers van Gilde De Graven hebben hun beste beentje voorgezet en schotelen u nu al zo’n 75 cursussen, workshops, wandelingen en andere activiteiten voor. Alles is te vinden op www.gildedegraven.nl waarop u zich ook kunt aanmelden. Inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief is handig als u niets wilt missen, want in de loop van het seizoen komt er zeker nieuw aanbod bij.

Aanbod

Computercursussen zoals Android, Fotobewerking met Adobe Lightroom, iMac/Macbook, iPad/iPhone, Windows en genealogie. Creatieve cursussen zoals bloemschikken, boekbinden beginners en vervolg, diverse fotografie-cursussen, naaien en schilderen. Talencursussen zoals Engels, Frans en Spaans op verschillende niveaus. Op muziekgebied is de Luisterkring Klassieke Muziek populair evenals de individuele pianolessen. Aparte belevenissen zijn de whisky-cursus en het wijnproeven. En met de basiscursussen imker theorie en praktijk bent u volop bezig met de natuur. 

Bert Wassenberg vertelt: “Onze activiteiten zijn ook weer uitgebreid met voor de hondenliefhebbers een Hunnekes Kwispel Toer. De populaire korte (eventueel met wandelpas) en lange wandelingen staan vanzelfsprekend op het programma evenals de leesclubs van Wim Krings en Suzan Voncken. Aan lezingen en workshops geen gebrek en daarom alvast wat titels: inleiding EHBO, bijen en ons voedsel, vrijwillig levenseinde, archeologie in Limburg, natuurgeneeskunde, workshop duurzaamheid eigen woning, liever honing dan suiker en leven in de brouwerij. Op het gebied van reizen en excursies staan twee reeds volgeboekte excursies (Brussel en Schloss Moyland) op de website, alsmede twee stedentrips naar Porto en Sevilla waar nog plaatsen vrij zijn.”

U bent van harte welkom op de open dag in Munstergeleen van 11.00 tot 15.00 uur op zaterdag 10 september. U kunt kennis maken met de cursusleiders, sprekers en medewerkers en u kunt zich (laten) informeren over het dan actuele aanbod, dat dan ongetwijfeld weer uitgebreid zal zijn. Inschrijven is op die dag uiteraard ook mogelijk als u iets leuks aantreft in het uitgebreide aanbod. 

Het concept van Gilde De Graven slaat aan en men groeit in aantal vrijwilligers én in het aantal aangeboden activiteiten. Die groei kan niet zonder nieuwe vrijwilligers, dus het Gilde zoekt voortdurend naar bestuursleden, coördinatoren, kantoormedewerkers, conciërges, cursusleiders/docenten, gastvrouwen/heren. Hebt u belangstelling, dan is er tijdens de open dag de gelegenheid om u nader te laten informeren.

De nieuwste samenwerkingsafspraken, waaruit weer nieuwe activiteiten voortkomen, zijn gemaakt of in voorbereiding met Theater Karroesel uit Geleen, de Limburgse Sjrieverskrink Veldeke en het Historiehuis van de Maasvallei uit Elsloo.