St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven doet dit jaar weer mee aan de concertwedstrijden voor harmonieorkesten van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Op zondag 17 juli om 20.30 uur nemen de muzikanten, onder leiding van dirigent Jos Simons, plaats op het podium in de Rodahal. Het orkest is daarmee de afsluiter van de dag. 

St. Cecilia neemt deze WMC-editie als enige Limburgse harmonieorkest deel aan de eerste divisie, naast orkesten uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Litouwen, Spanje en Portugal. 

Op zaterdag 16 juli om 19.30 uur speelt het orkest haar finale voorbereidingsconcert, als onderdeel van het Grensmaasvallei Cultuur Festival in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Het concert heeft de titel “Imagination” en wordt uitgevoerd samen met het State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius-Litouwen. Beide orkesten spelen het verplicht WMC-werk “Nitescense crépusculaire” van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Harmonie St. Cecilia speelt daarnaast “El Jardín de Hera” van José Súñer-Oriola. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro per stuk en zijn o.a. verkrijgbaar via www.cecilia-online.nl/shop. 

St. Cecilia nodigt jullie van harte uit om te komen luisteren in Obbicht óf Kerkrade.
Foto Stan Cramer