Het Ecrevissecomité Obbicht verzorgt zondag 19 september een historische wandeling door Obbicht vanaf 13.30 uur. Met een rondgang langs ruim twintig oude panden, monumenten en kapelletjes brengt het comité het verleden tot leven. Kosten vijf euro p.p. Meer informatie is te vinden op www.ecrevissecomite-obbicht.nl. Deelname aan dit evenement kan alleen via inschrijving vooraf via onze website

“Stond er niet ooit een huis op die plek? Wat voor winkel stond er ook alweer? Waar nu een huis staat, stond vroeger een boerderij. Dacht ik. Het geheugen laat ons soms in de steek. En de geschiedenis verdwijnt. Het Ecrevissecomité wil het verleden levendig houden. De historische wandeling is hier onderdeel van”, vertelt één van de leden van het comité.

Geschiedenis 

Obbicht telt acht rijksmonumenten en acht gemeentelijke monumenten. Kasteel Obbicht en de nabijgelegen kasteelhoeve en de kerktoren zijn enkele rijksmonumenten waar we langs wandelen. Maar nog veel meer. “Ook komen we langs ruim twintig oude panden, zoals woonhuizen en voormalige winkels. Het bijzondere is dat een deel van de huidige bewoners de geschiedenis van hun pand met ons heeft gedeeld.”

Route 

Voor iedereen die het dorp wil leren of nog beter wil leren kennen, is deze wandeling zeer geschikt. De route begint bij de Harmoniezaal, Koestraat 8 in Obbicht vanaf 13.30 uur. Iedere tien minuten start er een groep van zo’n 15 deelnemers. Een gids zal de bezoekers leiden naar al het moois van Obbicht. De laatste deelnemers vertrekken om 15.00 uur. Alle groepen eindigen bij het Sjöttelokaal (thuisbasis Schutterij Sint Willibrordus) aan de Maas in Obbicht. Daar kunnen de deelnemers nog nagenieten met een hapje en een drankje met muziek uit de zestiger en zeventiger jaren, samengesteld door voormalig DJ – Paul Fox van het “Kelderke”. De lengte van de route is 4,3 kilometer. De duur is ongeveer 2 uur. Tijdens de tocht zijn er nog twee pleisterplaatsen waar u kunt genieten van een drankje en het uitzicht. 

Deelname 

Deelnemen aan dit unieke evenement? Dat kan, maar alleen per inschrijving via internet via de link op onze website www.ecrevissecomite-obbicht.nl. De inschrijving is pas definitief na het betalen van de deelnamekosten van €5,00 aan het Ecrevissecomité.

Voor dit geld krijgt iedere deelnemer een boekje waarin alle te bezoeken plekken kort omschreven staan én een routekaartje én lijst met te bezoeken plekken. Jongeren tot 16 jaar, mits in gezelschap van ouderen, kunnen gratis deelnemen maar moeten wel ingeschreven worden.

Ecrevissecomité van Obbicht

Het Ecrevissecomité van Obbicht, opgericht in 1977, stelt zich als doel het culturele leven en het historisch besef in Obbicht en wijde omgeving te ondersteunen en te bevorderen in de geest van zijn naamgever, Pieter Ecrevisse. Sinds de oprichting verzorgde het comité talrijke evenementen, boekuitgaven en publicaties. Ook organiseerde het comité initiatieven voor de oprichting en instandhouding van verschillende Obbichtse monumenten en in het algemeen de bewaring van het cultureel erfgoed van Obbicht.