Aan de Broeksittarderweg 150A in Sittard opende Hurtado onlangs zijn deuren. Deze gerestylde studio is van de in Curaçao geboren Tattoo Master Ish en zijn vriendin. Tattooing is slechts één onderdeel van het totaalconcept Hurtado. Ish is een Aikido Master die kleuren en muziek gebruikt om anderen te helpen zichzelf te uiten en te worden wie ze graag willen zijn. Dit is veelomvattend en daarom meer hierover in een interview in MIJNGazet van 29 mei.

Ish is een autodidactische kunstenaar, die de afgelopen twintig jaar over de wereld reisde en zich verdiepte in de filosofie van de mensen, de verschillende culturen en de technieken die grote kunstenaars als Rembrandt, DaVinci, Salvadore Dali en Michael Angelo gebruikten. Dit zie je terug in alles wat hij doet. Of het nu gaat om het maken van muziek of het laten zetten van een tatoeage. Ish: “tattooing is voor mij het middel geweest waarmee ik andere zaken heb kunnen bereiken. Het is dan ook belangrijk onderdeel van de filosofie van Hurtado. De basis van waaruit ik begin is dat mijn klanten de artiest moeten vertrouwen. Het gaat immers om een permanente kunstvorm.De kunst die ik maak is diep van betekenis en ik zie de band die ik opbouw met het zetten van de tatoeage dan ook als een soort van ‘vrienden voor het leven’ , Art Collectors.”

Voordat de tatoeage wordt gezet wil Ish de persoon beter leren kennen, zodat hij in staat is zijn creativiteit op de juiste manier over te brengen. “Ik wil elke klant een op maat gemaakt kunstwerk meegeven dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar dat daarnaast ook een eigen ziel heeft. Tatoeëren is iets persoonlijks en unieks. Dat komt doordat ieder individu in het bezit is van een eigen persoonlijkheid en karakter. Ik wil, voordat ik begin, begrijpen wie mijn cliënt is. Daarnaast maak ik geen gebruik van gedownloade kunst of afbeeldingen van tatoeages die eerder door een andere kunstenaar zijn gemaakt. Ik zou zelf ook niet willen dat anderen mijn maatwerk kopieerden.” 

Een ander belangrijk aspect dat Ish expliciet wil uitleggen is dat hij als onderdeel van Tattooish Fylosofie heeft gewerkt met de GGD aan het opstellen van regels en voorschriften omtrent het gebruik en effect van welke inkt en kleuren een reactie geven op de huid van mensen. Iedereen accepteert op zijn eigen manier verschillende kleuren pigment.

Voor iedereen staat de deur aan de Broeksittarderweg 150A in Sittard open. Persoonlijk advies en budget op maat staan hoog in het vaandel. 

@tattooish

@sittardink

Muziek albums:

Spotify HurtadO Music