Van maandag 7 t/m zaterdag 12 maart 2022, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook Scouting Verkenners Kluis, VV de Kraonkelaere, Scouting Don Bosco Lindenheuvel en BSO Tinkel Time uit Geleen doen mee aan de collecte, omdat 50% van de opbrengst naar hun eigen clubkas gaat.

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en andere clubs en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Help Scouting Verkenners Kluis, VV de Kraonkelaere, Scouting Don Bosco Lindenheuvel en BSO Tinkel Time door een bijdrage te geven als ze bij u aan de deur komen. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas van de deelnemende verenigingen/organisaties. Die opbrengst is voor hun heel erg welkom.