Jos Zegers is met ingang van 1 januari 2023 aangesteld als dirigent van het harmonieorkest van de Philharmonie Sittard. Als interim-dirigent was Jos Zegers sinds september dit jaar verbonden aan de Philharmonie Sittard waar hij Bart Partouns opvolgde die vanaf 2020 op de bok stond bij de Sittardse vereniging. 

Jos Zegers begon op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan op hobo. In 2001 begon hij, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht, waar hij in 2006 cum laude afstudeerde. In 2011 studeerde hij cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. 

Sinds 2007 is hij actief dirigent bij verschillende orkesten. Hij bereikte in 2009 als jongste deelnemer de halve finale van de internationale dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours Kerkrade. In 2015 won hij de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” te Innsbruck, Oostenrijk, wederom als jongste deelnemer. 

Vanaf 2016 tot 2022 was hij chefdirigent van het Bundespolizeiorchester München, een 46-koppig professioneel orkest. Hij was onder andere gastdirigent bij Polizeiorchester Bayern en leidt sinds 2018 Fanfare Eensgezindheid Maasbracht. In februari 2019 maakte hij tevens zijn debuut als gastdirigent bij de Münchener Symphoniker. 

Sinds oktober 2022 is Jos benoemd als chefdirigent van de Fanfare “Bereden Wapens” te Vught en is hij een dag per week werkzaam als docent directie aan het conservatorium in Maastricht.

Afgelopen zondag 11 december concerteerde het harmonie-orkest van de Philharmonie onder leiding van Jos Zegers het succesvolle “The spot on the bok”-concert. Met het concert werd het dienstverband van Jos Zegers als interim-dirigent bij de Philharmonie formeel afgesloten. Met gepaste trots en aansluitend bij het enthousiasme van onze muzikanten van het harmonie-orkest heeft het bestuur deze week in samenspraak met Jos besloten om de interim-periode vanaf 1 januari 2023 om te zetten naar een vast dienstverband met Jos Zegers als dirigent op ‘de bok’ bij de Philharmonie. 

Foto Philharmonie Sittard