Twee zussen uit Geleen (Tonny Bemelmans 81 jaar) en Maastricht (Gea van der Velde 80 jaar) hebben in de coronatijd niet stilgezeten. Tonny heeft het sprookje verzonnen en Gea heeft de illustraties erbij gemaakt. Beiden zijn jarenlang in het onderwijs werkzaam geweest en weten ook door hun eigen kinderen en kleinkinderen wat de jeugd aanspreekt. Tonny heeft in het verleden vaker verhalen geschreven, maar die verdwenen onder in de bureaulade. Tijdens de corona-periode is dit eerste sprookje letterlijk uit de lucht komen vallen. De tachtigjarige leeftijd gepasseerd, moest het er eindelijk van komen. Nu is de vertelling dus klaar en van illustraties voorzien.

Heksje Krikkerkrak is de dochter van moeder Krikke en vader Krik. Op een dag verveelt Krikkekrak zich, wordt ondeugend en vliegt uit… Als leuke aanvulling heeft de schrijfster er ook een eigen liedje met bladmuziek aan toegevoegd.

Het kinderboek is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het sprookje met 24 bladzijden is voor           €12,50 bij de schrijfster via heksjekrikkekrak@gmail.com te bestellen. In Geleen wordt het gratis bezorgd. Voor bezorgkosten wordt €4,95 in rekening gebracht.Hekje Krikkekrak te koop bij Supermarkt Cobben, Glacisweg 21, 6212 BL Maastricht.

De zussen Tonny en Lea.