Woensdag 16 maart kunnen we de nieuwe gemeenteraad met 37 volksvertegenwoordigers voor Sittard-Geleen kiezen. Een eervolle en belangrijke taak voor de gemeenschap. Ik heb het vol passie vele jaren mogen doen.

Vier jaar geleden waren er bijna 3000 mensen die SP stemden. Inmiddels zit er al ruim twee jaar geen SP ér meer in de raad: de ene is naar het GOB overgelopen de andere naar de PvdA. En wie D66 stemde: een raadslid is net opgestapt en gaat met een uit de PVV gestapt raadslid verder in een nieuwe partij…. PVV en D66 samen en die noemen zich PUUR. Dat u het weet! Puur kiezersbedrog is mijn conclusie!

En wie  vier jaar geleden op de nieuwe en verfrissende politiek van DNA stemde: helaas. De ene stapt over naar het CDA en de rest maakt de overstap naar het GOB. En wie 50-plus stemde: ook die stapt over naar het CDA.  In Sittard-Geleen is de lokale politiek  verworden tot een ware krasloterij. En pas op kiezers: er dient zich alweer een nieuwe “verfrissende” partij aan die alles anders wil gaan doen en die noemen zich PIT. Opgericht door een uit het CDA gestapte politica. Wees er maar niet gerust op hoe dat weer gaat aflopen.

Kiezers zouden op 16 maart dit politieke sprinkhanen gedrag niet moeten belonen. Al die overlopers verdienen uw stem niet. En ze dragen bij aan de versplintering van de  toch al broze lokale democratie. En die democratie moeten we koesteren, niet de politieke sprinkhanen.

Jan Muijtjens

Absbroekstraat 10

Munstergeleen