Zondag 27 maart zal de Kollenberg weer gevuld zijn met grabbelende en graaiende kinderen die hopen een van die heerlijke krombroodjes te kunnen bemachtigen. Het krombroodrapen-comité zal op deze middag duizenden overheerlijke krombroodjes naar hen uitwerpen. Nadat deze oudste Sittardse traditie de afgelopen twee jaar niet door is kunnen gaan staat het comité te popelen. Traditiegetrouw gebeurt dit op de Kollenberg langs de zg. kogelvanger, net onder de Sint Rosakapel en wel om 14.30 uur. 

Voorafgaande hieraan vertrekt om 13.45 uur een stoet met diverse voertuigen en verschillende Sittardse verenigingen vanaf het station door de Sittardse binnenstad naar de Kollenberg. 

Gouden broodje 

Tussen de broodjes zal ook dit jaar het “gouden broodje” uitgeworpen worden. De vanger van dit gouden broodje is de prijswinnaar van een bijzondere prijs; deze zal na het Krombroodrapen aan de gelukkige vanger worden uitgereikt. 

Familiefeest aan de voet van de Kogelvanger 

Na afloop van het Krombroodrapen zal vanaf 15.00 uur een familiefeest plaatsvinden aan de voet van de Kogelvanger. Uiteraard heeft het comité ervoor gezorgd dat de innerlijke mens niets tekort hoeft te komen. Voor drank en eten is ter plekke gezorgd. 

Terwijl er gezellige muziek over de Kollenberg klinkt kunnen de kinderen hun nog overgebleven energie kwijt in de nabije omgeving. Kortom, het comité zal proberen u en uw kind(eren) een onvergetelijke middag te bezorgen. 

In 2023 bestaat het comité 100 jaar 

Hoewel de traditie véél ouder is, zal het organiserende comité volgend jaar hun 100 jarig bestaan vieren. Het krombroodrapencomité is voornemens om hier een feestweekend van te maken dus zet alvast de datum Krombroodrapen 2023 in de agenda: 19 maart 2023!! 

De enige Sittardse traditie die is ingeschreven in de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed staat een geweldig eeuwfeest te wachten. 

Zie ook: www.krombrood.nl