KWF Kankerbestrijding heeft financiële steun toegekend aan lokale projecten in gemeenten waar in 2020 een Samenloop voor Hoop, een 24-uurs-wandelevenement, zou worden georganiseerd.  Voor de afdeling Oncologie van Zuyderland Medisch Centrum is een bedrag beschikbaar gesteld van €4.134 om muziekkussens aan te kunnen schaffen. En Hospice Daniken heeft  €3.345,- ontvangen voor de aanschaf van een grote tuinset.

‘Vanwege corona kon de geplande Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen in juni van dit jaar niet doorgaan, en is er dus ook veel minder geld opgehaald’, aldus Jan Dols, voorzitter Samenloop voor Hoop Sittard-Geleen. Onverwachts ontvingen ze bij Zuyderland het fantastische bericht dat KWF de ingediende projecten van Zuyderland toch kon ondersteunen. ‘Wij zijn blij met de steun die KWF Kankerbestrijding heeft toegekend aan deze 2 projecten binnen Zuyderland.’

Tevens is er een bedrag van €7.797,- (20% van de voorlopige opbrengst) alvast naar het Toon Hermans Huis in Sittard-Geleen gegaan.

 

Samenloop voor Hoop Sittard-Geleen in 2022

Samenloop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt er samen  met lotgenoten stilgestaan bij kanker én vieren we het leven. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat. Naar verwachting wordt in juni 2022 weer een SamenLoopvoorHoop in Sittard-Geleen georganiseerd. De diverse acties om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen blijft het komend jaar gewoon doorgaan. In het Centrum van Geleen heeft de werkgroep het Hoophuis geopend vanwaar alle acties opgezet gaan worden. Loop hier gerust eens binnen  u  ontvangt de nodige informatie over de Samenloop Sittard-Geleen 2022 en tevens kunt u hier leuke spulletjes kopen .