Hoewel de carnaval nog ver weg lijkt en wellicht door alle corona-perikelen zelfs verder dan ooit, dooft het ‘vastelaovesvirus’ bij veel mensen nooit. Zo ook bij Mitchell Cremers, Maurice Indemans en Rob Sprengers. Die na alle drie, jaren actief te zijn geweest binnen de Sittardse carnaval, samen de Stichting De Laammaekesj opgericht hebben. 

“Trots op Sittard en onze Sittardse Carnaval, dat is wat we voelen en uit willen dragen en met dit motto in ons achterhoofd willen we een leuke bijdrage leveren aan de instandhouding van de Zittesje vastelaovend”, aldus Maurice Indemans. “We willen dit doen door het organiseren van eigen leuke activiteiten en evenement(en), door het jaar heen en in de carnavalstijd, alsook mogelijke samenwerkingen met andere organiserende partijen. Uiteraard zodra het weer verantwoord is.”

Naast deze activiteiten heeft dit trio een aantal items bedacht waardoor je kunt laten zien dat je óók trots bent op Sittard en de Sittardse carnaval. “Laammaekesj zijn we immers allemaal. Denk bijvoorbeeld aan een Zittesje vastelaoves vlag. Met het wapen en de skyline van Sittard geïntegreerd. Het enthousiasme voor deze vlag is enorm en de tweede ‘druk’ lijkt er al snel aan te komen. Dat geeft misschien wel weer hoe dit thema leeft onder de mensen. Men is trots op zijn stad en wil dit, op deze manier, laten zien en uitdragen”, aldus Rob Sprengers. Mitchell Cremers vult aan: “We voelen ons vereerd om dit te mogen en kunnen doen en uiteraard dankbaar voor diegene die dit mede mogelijk maken. We hebben geen commercieel doel en zullen opbrengsten gebruiken om nieuwe activiteiten te ontplooien en de Zittesje Luuj te verrassen.”

De heren kijken uit naar hét moment (post covid) dat ze de geplande activiteiten en hun evenement mogen gaan delen met iedereen. Het eerste, muzikale, staat in de spreekwoordelijke stijgers en belooft een waar spektakel te worden. “De datum hiervoor wordt bekend gemaakt zodra we weer op een heerlijke onbezorgde en ontspannen manier feest kunnen vieren”, besluit Maurice.   

Meer info: www.delaammaekesj.nl

Mitchell Cremers, Maurice Indemans en Rob Sprengers.