Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens zijn op 22 november de winnaars geworden van het Limburgs Wielergala 2021 dat in aangepaste vorm plaatsvond op Sportpark Watersley in Sittard. Daarnaast won Scarlett Souren de prijs voor de Limburgse renner/renster van de Toekomst. 

Wethouder Andries Houtakkers (Sport) mocht de prijs uitreiken aan de 17-jarige Scarlett Souren. Zij won in de gemengde categorie vóór Luuk Herben uit Gronsveld en Lars Rouffaer uit Sibbe. Wethouder Houtakkers: ‘De drie genomineerde talenten hebben allemaal bij wielerclub Bergklimmers gefietst. Zij zijn alle drie zeer gedreven in hun sport. Ik heb tijdens het gala de wens uitgesproken dat de wielerbaan Geleen, Bergklimmers en sportpark Watersley elkaar in een goede samenwerking gaan vinden zodat de accommodaties door de sporter goed worden gevonden. Alles vanuit de gedachte dat de sporter centraal staat. Synergie tussen deze organisaties kan zorgen voor een ongekende waarde en draagt bij aan een optimale talentontwikkeling.’

De winnaars werden gekozen door de Club24, bestaande uit oud-wielrenners en wielerprominenten.

Als gevolg van het coronavirus vond het Limburgs Wielergala dit jaar opnieuw in aangepaste vorm plaats. Hierdoor waren alleen genomineerden en juryleden aanwezig bij de uitreiking van de prijzen in Watersley.

Wethouder Andries Houtakkers (Sport) mocht de prijs uitreiken aan de 17-jarige Scarlett Souren.