Onder het thema ‘Homeless’ exposeren de leden van de Limburgse Kunstkring tot 18 oktober in het Mariapark aan de Oude Markt in Sittard. De tentoonstelling is te bekijken van donderdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. 

Tijdens de vernissage, die plaatsvindt op zondag 4 oktober om 15.00 uur zal wethouder Kim Schmitz van de gemeente Sittard-Geleen de opening verrichten. Mieke Stroeken spreekt namens Vluchtelingenwerk Zuid Nederland. Wessam Alhalabi uit Syrië vertelt over zijn ervaringen als vluchteling en Duo Paul & Najdat spelen Arabische muziek op viool en de Ud.

Het thema van deze expositie is ‘Homeless’. “Wij kunnen als kunstenaars wellicht met een expositie over mensen die op de vlucht (moeten) slaan, een tegenwicht bieden aan alle ongenuanceerde uitingen en de vaak intolerante houding ten opzichte van vluchtelingen en thuislozen. Door de problematiek beeldend vorm te geven, de culturele diversiteit in muziek uit te drukken en door het woord te geven aan organisaties die zich inzetten om vluchtelingen op te vangen en te begeleiden naar een nieuwe toekomst, willen we vluchtelingen een ‘gezicht’ geven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het publieke debat”, vertelt kunstenaar en coördinator van deze expositie Jos Solberg. 

Meer informatie over de deelnemende leden van de Limburgse Kunstkring en hun werk is te vinden op: www.limburgse-kunstkring.nl