De eerste officiële activiteit van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2023 vindt op dinsdag 7 maart plaats. Dan wordt in het gemeenschapshuis van Born geloot om de optochtvolgorde tijdens het OLS. Op die avond start ook de voorverkoop voor het optreden van De Schintaler.  

In de verschillende bokalen met namen en nummers zitten op 7 maart in totaal 134 schutterijen uit Nederlands- en Belgisch Limburg die in het eerste weekeinden van juli een gooi doen naar de hoogste eer: het winnen van het OLS. De loting begint om 20.00 uur. Er zijn verschillende pauzes, waarin onder meer buuttereedner Gilbert Petit optreedt. Uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom in het Gemeenschapshuis Born aan de Prinsbidsomstraat 5.  

Voorverkoop Schintaler 

Want op 7 maart is niet alleen de loting; dan start ook de voorverkoop voor het optreden van De Schintaler op 30 juni aanstaande op de sjöttewei van het OLS in Born. In het gemeenschapshuis zijn de eerste kaartjes voor ‘De Schintaler – Biejein in Bor’ te koop. De voorverkoopprijs bedraagt 15 euro.