Donderdag 10 december heeft het Sittard-Geleense CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert de horeca solidariteitslopers via een video-verbinding toegesproken en een hart onder de riem gestoken, alvorens zij vertrokken richting de regeringsstad. Tijdens de videoverbinding beloofde Martijn dat aankomst in Den Haag hij graag de verhalen en de sleutels (symbool voor de tent kunnen sluiten) van de lopers in ontvangst zou nemen. De Valkenburgse wethouder Claudia Bisschops (toerisme/horeca/economie) was fysiek aanwezig bij de start om de lopers een behouden tocht toe te wensen en aan te geven dat de bestuurders in Zuid-Limburg hun best doen om er het beste uit te slepen m.b.t. de steunmaatregelen aan de horeca- en evenementenbranche. 

Woensdag 16 december was de finish van deze tocht van 7 etappes met in totaal meer dan 200 kilometer. De 4 vaste Limburgse lopers, onderweg steeds aangevuld (coronaproof) met steunlopers en onderweg met slaapplekken en catering gesteund door de horeca in de diverse doorkomstgemeenten, kwamen rond 11.30 uur aan op Het Plein in Den Haag. Zoals toegezegd nam Martijn de sleutels en de verhalen in ontvangst met een korte ‘corona-proof ceremonie’. Daarnaast nam hij de symbolische grote sleutel in ontvangst die vorige week door CDA Wethouder Angely Waajen-Crins (Roermond) aan de lopers was overhandigd. 

Met veel respect sprak Martijn de lopers toe en dankte hen voor het feit dat zij op deze wijze de sector en de schrijnende situatie voor het voetlicht hebben gebracht. Martijn gaf aan zich onverminderd te blijven inzetten voor: Een zo hoog mogelijke tegemoetkoming voor de vaste lasten; Zo snel mogelijk perspectief voor de ondernemers (i.r.t openstelling); Geen lange procedures t.b.v. de aanvragen voor steunpakketten; Tegengaan van ‘verleiding voor crimineel geld’; Realiseren hulp voor van grensondernemers en startende ondernemers.

Zoals toegezegd nam Martijn de sleutels en de verhalen in ontvangst met een korte ‘corona-proof ceremonie’. Foto Campagneteam Martijn van Helvert