Muziekgezelschap Matiz met muzikanten uit Limburg speelt folk, klezmer, gipsy en Franse chansons. De voorstellingen die Matiz verzorgt, variëren van huiskamer tot theater. Liefhebbers kunnen bij dit ensemble hun hart ophalen en genieten. Matiz betekent in het Spaans “kleurrijk, tint”. Het zijn de kleuren van de wereld die Matiz vertolkt in hun wereldmuziek. De muzikanten willen dat hun muziek klinkt als uit de harten van de mensen, gespeeld met ziel en gelukzaligheid, gezongen met een volksstem en met blote voeten in de grond.  

Liederen over migratie, verdriet, vreugde en verwondering. Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder je hakken; bij een Japans lentelied vallen de bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer neemt de melancholische fluit je mee naar een scheepsramp op een Iers meer. Ook het gevoelig Jiddische lied, de gepeperde Balkan en een vurige Flamenco blijven je oren strelen. De manier waarop Matiz zich presenteert is bijzonder. De zang wordt begeleid door professionele instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, percussie en meerdere fluiten. Het ensemble is met oog en oor voor detail van bijzondere luistermuziek tijdloos en blijft fantastisch om naar te luisteren. 

Podiumkerkje Grevenbicht. Zaterdag 9 april, aanvang 19.30 uur, entree 15 euro. Kaarten kunnen worden gereserveerd o.v.v.”Matiz”: info@podiumkerkje.nl