Wil jezelf gaan modelbouwen is het wel handig als je enig technisch inzicht hebt, als je een bouwkundige tekening kunt lezen en nauwkeurig kunt meten. Enige tekenvaardigheid is ook wel fijn. Op 6 april van 19.00 tot 21.00 uur houdt Gilde De Graven in Munstergeleen een introductie-avond, waar uitleg wordt gegeven over wat er allemaal komt kijken bij deze hobby en waar je alle vragen die je hebt kunt stellen. Inschrijven kan via de website van Gilde De Graven en de kosten voor deze avond zijn €5,00 p.p.

Gilde de Graven gaat met Bert Senden en Jack Bukkems, twee autoriteiten op dit gebied, echt aan de slag om je te leren modelbouwen. Ben je na deze introductie avond enthousiast en denk je dat het voor jou een leuke hobby is, dan is een vervolg workshop van 4 middagen waarbij je zelf aan het werk gaat snel geboekt. Jack en Bert zijn twee enthousiaste maquettebouwers van o.a. het marktplein in Sittard, de watertoren in Schimmert, diverse treinstations, kasteel Born, enz. en ze helpen je graag op weg. Ze gaan er prat op dat het een betaalbare hobby is en moet blijven, waaraan je enorm veel plezier kunt beleven.

De workshop in vier afleveringen wordt op vier opeenvolgende dinsdagmiddagen gegeven van 14.00 tot 17.00 uur ook weer in Munstergeleen en start op dinsdag 30 mei. Zelf moet je een paar hulpmiddelen meebrengen en dat lees je op de website, maar het materiaal dat je gaat gebruiken is in de cursusprijs van €29,00 inbegrepen.