Voor het beste zitcomfort moet je bij Mol & Geurts zijn. Het is geen ‘gewone’ meubelzaak, maar het zijn (zit)meubelmakers. Hier vindt u een volledig op uw wensen afgestemd zitmeubel; geherstoffeerd of in eigen atelier gecreëerd. Of zoals directeur Leon Mol het zelf verwoord: ‘Wij maken de dromen van de klant op dit gebied waar en doen nooit concessies aan de kwaliteit waar wij als familiebedrijf al decennia voor staan. Wat wij doen is niet alleen zitmeubelen maken, maar daarbij vooral zorgen dat de bank perfect zit”

In het pand van Mol & Geurts aan de Industriestraat in Sittard bevindt zich zowel de showroom als het atelier. Hier vindt u mensen met een passie voor comfortabel zitten die u graag meenemen op uw zoektocht naar comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Simpelweg houdt men zich bij Mol & Geurts bezig met drie pijlers: herstoffering, stoffering in de Maritime-sector en de eigen Molani-collectie. 

Herstoffering

Op het gebied van de herstoffering vinden klanten uit heel het land de weg naar Mol & Geurts. Leon Mol: “Bij ons kunt u terecht met dure zitmeubels van veel internationale merken als Artifort, Wittmann, Casina, deSede en bijvoorbeeld Minotti, maar ook met de stoel van opa. Buiten de eindeloze collectie aan stoffen waar u uit kunt kiezen, beoordelen wij ook de totale conditie van het meubel en controleren alle verbindingen. Als ons werk klaar is, staat er een volledig nieuw zitmeubel. Vaak nog beter dan het origineel. Herstofferen is bij ons meer dan ‘even een nieuw stofje’. Daarnaast helpen we ook de klant die een knoop uit een kussen heeft of waar de stikmaat van de bank heeft losgelaten.” 

Maritime-sector

Linssen Yachts maakt luxe boten voor klanten die niks anders als perfectie willen. Alle boten die hiervandaan komen kenmerken zich met termen als betrouwbaar, waardevast en degelijk. Kenmerken die ook in het vakwerk van Mol & Geurts terug te vinden zijn. Helemaal niet gek dus, dat, toen er een nieuwe stoffeerder werd gezocht, men bij het Sittardse familiebedrijf aanklopte. “Inmiddels leveren wij de complete stoffering voor zo’n dertig boten per jaar. Het zijn jachten van 600.000 tot 1,5 miljoen euro voor klanten die heel hard werken om het te kunnen kopen. Daar moeten ze lange tijd van kunnen genieten en ook, als ze de boot inruilen, er nog een goed bedrag voor terugkrijgen. Wij leveren de kussens, de matrassen, de dashboard- en andere bekleding, eigenlijk alles wat gestoffeerd is. Het is belangrijk dat als deze onderdelen ons atelier verlaten ze er smetteloos uitzien en daar zorgen wij voor. En als dat eens een keer niet helemaal lukt, dan staan we klaar om de zaken snel op te lossen.” 

Eigen collectie

Mol & Geurts zitmeubelen was ooit een grote collectie die in driehonderd exclusieve meubelzaken werd verkocht, maar nu nog uitsluitend direct bij ons in Sittard te krijgen is. De exclusieve kwaliteit ervan is natuurlijk gebleven. Leon Mol: “Dat klopt. Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Mensen kijken steeds meer naar de korte termijn. Ze willen vaak goedkoop en betaalbaar design. Ook zijn de keuzes veranderd. Een vakantie of nieuwe auto komt vaak op de eerste plaats en dan denkt men: ‘Och ja, we moeten ook nog meubelen hebben’. Dat is allemaal niet erg hoor, maar ik wil er alleen maar mee aangeven dat de branche op dit vlak veranderd is. We verkopen nu nog uitsluitend rechtstreeks aan de consument. Ga gerust eens kijken op andere plekken en als u het daar niet vindt, maken wij voor u de perfecte bank van hoge kwaliteit, duurzaam en met een geweldig comfort, geheel op maat.”

Mol & Geurts

Industriestraat 14 in Sittard

046-4519922

info@molgeurts.nl

www.molgeurts.nl

‘Wat wij doen is zitmeubelen maken’ Foto Double Eye | Ivo Goessens