Watersley Sports & Talentpark wordt de thuisbasis van het Nationaal Wielersport Museum. Al vele jaren is Gerrie Hulsing de drijvende kracht achter wat begon als Zaans Wielersport Museum en midden jaren ’10 geruisloos overging in het Nationaal Wielersport Museum. Door de samenwerking met Watersley Sports & Talentpark aan te gaan krijgt het museum een nieuwe boost.

In al die jaren heeft Hulsing een enorme en vooral brede collectie opgebouwd die representatief is voor de wielergeschiedenis van Nederland. En nog steeds wordt deze prachtige collectie uitgebouwd. 

Door de samenwerking met Watersley Sports & Talentpark komt er na al die jaren een locatie in beeld waar een deel van de vaste collectie getoond zal gaan worden en van waaruit een reizende collectie de Nederlandse wielergeschiedenis dicht bij de bezoekers van wielerevenementen gaat brengen. Hulsing is zeer content met deze ontwikkelingen: “Oorspronkelijk heb ik lang de wens gekoesterd om ‘ergens’ in Noord-Holland onderdak te vinden. Maar eerlijk is eerlijk, Limburg is gewoon dé plek om dit museum te huisvesten. Het terrein van Watersley Sports & Talentpark is uniek! Daar waar Watersley zich richt op de toekomst zal het museum een prachtige verbinding vormen met het verleden”. 

Na een aantal gesprekken bleek voor beide partijen dat de samenwerking een mooie aanvulling zou zijn voor de vaderlandse wielersport. Recent werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. “Met deze collectie naar Limburg te halen hopen we ook andere kleinere particulieren collecties in Limburg te enthousiasmeren om collecties in bruikleen te geven en daarmee de Limburgse wielerhistorie te laten groeien binnen een mooie complete collectie”, aldus Joop Petit van Watersley Sports & Talentpark.