Bernard Fashion opende 19 maart de deuren van de nieuwe winkel aan de Limbrichterstraat 17. Met veel zorg werd er in de maanden daarvoor gebouwd aan vormgeving en interieur en het resultaat is een fraaie moderne kledingzaak van 375 vierkante meter. Of zoals de interieurontwerper Ton Sleijpen van Severine en Arjan het zelf omschrijft: ‘De stijl van een New Yorkse loft, maar wel met een gecontroleerde ruwheid. Zwart en wit, staal, beton en eiken. Ruw, maar met een grote aaibaarheid. Een interieur bedoeld als podium voor de mooie kleding.’ En niet zoals in het verleden alleen voor de heren, maar ook voor dames.

Severine: “Klopt. We hebben voor de damescollectie gezocht naar merken die nog niet in Sittard te koop zijn, zoals Liu-Jo, Kyra & Ko, Alix en Marciano by Guess. Daarnaast hebben we waar mogelijk ook de dameslijn van herenmerken die we al verkochten in de winkel en natuurlijk BOSS voor zowel dames als heren.” Arjan: “Er was in het verleden, op ons oude adres altijd al veel vraag naar dameskleding binnen het segment dat we verkopen, maar daar hadden we simpelweg niet de ruimte voor. Als je iets doet, moet je het ook goed doen is onze filosofie en dat willen we laten zien met de collectie die we in de winkel hebben.”

Een van de eerste reacties was: ‘Wow! Zo’n winkel verwacht je niet in Sittard, maar juist in steden als Maastricht en de Den Bosch’. “Dat is een mooi compliment, maar ik denk zelf dat Sittard als stad een enorme groeipotentie heeft. Het is een mooie stad die ook aantrekkelijk is voor de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld ook aan de komst van het BlackLabel Hotel”, vertelt Arjan. “Je moet elkaar aanvullen en als ondernemer best eens tegen een klant, die het bij jou niet vindt, durven te zeggen: ‘Kijk eens hiernaast, misschien hebben ze daar wel wat je zoekt’. Dan kun je je ook makkelijk vasthouden aan een eigen strategie en je doelgroep zo goed mogelijk bedienen”, besluit Severine. 

Een afspraak maken kan via 046-4512300 of info@bernardfashion.nl

Foto’s LIWI Foto | Lindy Wintraecken