De net achttienjarig Geleense Nomi volgt aan het Vista College de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en is sinds een jaar bezig met een muzikale carrière. Gefascineerd door muziek was ze al vanaf jonge leeftijd, maar het plezier ervaren door zelf de microfoon in handen te nemen ontdekte ze pas veel later.

Hoe is het zo gekomen?

“Ik kom uit een muzikale familie. Guido Dieteren is een achterneef van me, de tante van mijn moeder zit bij de Dirgelländer en mijn moeders opa is altijd dirigent geweest. Er zit dus wel iets in mijn genen, althans die van mijn moederskant. Haha. Maar ik heb het zingen pas echt ontdekt toen Arno Lemaire me vroeg om het liedje Go Fortuna mee in te zingen. Zo kwamen we bij Royal Music Productions in Kerkrade waar Lei de Bruyn en Guido Morsblech me bij de hand namen. We hebben inmiddels dertien nummers opgenomen, waaronder één eigen track met de titel ‘Küss mich nochmal’ en een aantal covers waaronder enkele van Helene Fischer.”

Welke muziek vind je het leukst om te zingen?

“Ik vind het Duitse schlager genre wel heel erg leuk. Dat kwam goed uit, want dat is juist waar mijn begeleiders hun sporen mee verdiend hebben. Eenmaal in de studio ontdekte ik de variatie in deze muziek en merkte ik dat ik veel plezier beleefde aan het inzingen van de nummers.” 

Waar komt je artiestennaam vandaan?

“Mijn eigen achternaam ‘Theunissen’ is in het Nederlands wel goed uit te spreken, maar in het Duits een stuk lastiger. In eerste instantie koos ik voor alleen Nomi. Ik vond dat wel mooi, maar toen we op Facebook en Spotify die naam intypten zagen we, een beetje tot mijn verbazing, dat een heleboel mensen deze daar ook gebruikten. Dat was dus niet echt handig. Mijn moeder en Lei kwamen op een gegeven moment met het liedje ‘Een Stern’ van DJ Ötzi en zo kwamen we op mijn artiestennaam Nomi Stern.”

Waar droom je van?

“Nou, van mijn muziek live te mogen zingen. Dat kan en mag nu door corona nog even niet maar ik hoop straks om een keer op de middenstip van Fortuna, mijn favoriete club, het lied waarmee alles begonnen is te mogen zingen. Samen met Arno natuurlijk. Daarnaast zou ik wel willen optreden op het Oktoberfeest, meer eigen nummers willen opnemen en graag één keer samen met Frans Bauer op het podium staan. Ik ben een enorme fan van hem als zanger. Het allerbelangrijkste is misschien wel plezier maken met het publiek, ze gelukkig maken en de mensen raken. Ze een mooie avond bezorgen. Iets dat ik naast het zingen ook wil bereiken met de kinderen waarvoor ik mijn opleiding volg.”

Nomi Stern is terug te vinden met haar liedjes op YouTube, Facebook en Spotify. Voor meer informatie en boekingen is ze het makkelijkst te bereiken via info@artiestenbooking.com