Stichting Mensen Met Mogelijkheden en medegebruikers vertrekken per 31 januari 2023 uit het Land van Gulick aan de Engelenkampstraat 25 in Sittard. Ze willen de mensen van Sittard en omgeving nog een laatste keer de gelegenheid bieden om door dit authentieke 100 jaar oude schoolgebouw te lopen, voordat het verbouwd wordt. Alle spullen die er dan nog zijn, zoals lessenaartjes, schoollampen, kasten, stoelen, etc, moeten weg en worden tegen een geringe vergoeding verkocht, waarbij de opbrengst voor 50% naar een goed doel gaat.

In april 2013 kon Mensen Met Mogelijkheden via bemiddeling van de gemeente een aantal lokalen gebruiken in de voormalige Mavo. Die was toen nog grotendeels in gebruik bij het Laagland Theater. “Na verhuizing naar de naar de schouwburg konden wij met onze activiteiten een wat ruimere invulling geven aan dit gebouw. Ook andere maatschappelijke organisaties hebben er op een goede manier gebruik kunnen maken van een of meerdere lokalen van de voormalige school”.

ZoWonen zal waarschijnlijk deze locatie overnemen en gaan verbouwen om hier hun kantoren in onder kunnen brengen. De gebruikers hebben alternatieve huisvesting gevonden. “Op 31 januari leveren we het gebouw leeg en veegschoon op. Mensen met Mogelijkheden heeft hier de afgelopen 10 jaar met veel plezier en genoegen verbleven en veel mooie dingen meegemaakt. We danken de gemeente Sittard-Geleen voor de medewerking die ze ons hierbij gegeven hebben”.

Alle spullen die er dan nog zijn, zoals lessenaartjes, schoollampen, kasten, stoelen etc, moeten weg en worden verkocht. De helft van de opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan de actie: Geef Lambert zijn Vrijheid. “We doen daar graag aan mee, want we kennen Lambert (die door een herseninfarct zwaar invalide is geraakt) als een van de mensen van de gemeente waar we steeds een prima contact mee hadden. Op een paar mooie en bijzondere stukken kan vanaf maandag 16 januari tot zondag 22 januari geboden worden via de website https://landvangulick.geeflambertzijnvrijheid.nl/”

Tijdens de open dag wordt door Erfgoedcentrum De Domijnen een kleine expositie ingericht met oude foto’s en een filmpje met interviews over de vroegere school.