Het Roufshuis opent vrijdag 3 februari officieel de deuren voor de eerste bewoners met dementie. Geïnteresseerden kunnen die middag tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in de spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie aan de Breitnerstraat in Sittard. Er zijn nog studio’s beschikbaar.

Het Roufshuis staat direct naast Het Siterhuis, dat sinds oktober geopend is. Beide huizen zijn woonzorglocaties van de landelijke zorgorganisatie Dagelijks Leven, die door heel Nederland gespecialiseerde, betaalbare en persoonlijke dementiezorg biedt.

Het Roufshuis wordt een thuis voor maximaal 22 bewoners. Zij worden 24/7 ondersteund door een professioneel zorgteam. “De bewoners hebben allemaal een eigen studio die ze met meubels en spullen van thuis kunnen inrichten”, vertelt locatiemanager Sandra van der Loo. “Verder hebben we twee gezamenlijke, huiselijk ingerichte woonkamers, een grote tuin en een activiteitenruimte waar activiteitenbegeleiders zorgen voor zinvolle dagbesteding.”

In de keuken zorgt de eigen kok dagelijks voor een verse maaltijd. “Bewoners worden uitgenodigd te helpen. Vinden ze het leuker om in de tuin aan de slag te gaan? Dan kan dat natuurlijk. Ook als ze juist een keer geen zin hebben om mee te doen aan de activiteiten, is dat geen probleem. Eigen regie en zelfredzaamheid vinden wij heel belangrijk. We willen dat mensen zoveel mogelijk leven zoals ze dat zelf willen en gewend zijn en bieden waar nodig ondersteuning.”

Betaalbaar voor iedereen

Spiksplinternieuw, kleinschalig, een grote tuin, midden in de wijk, gespecialiseerde zorg, een eigen kok en activiteitenbegeleiders; het is een uitgebreid pakket. Toch is wonen bij Het Roufshuis betaalbaar voor iedereen, wil Sandra van der Loo benadrukken. “Ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.”

Open huis

Geïnteresseerden kunnen vrijdag 3 februari tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in Het Roufshuis aan de Breitnerstraat in Sittard. Bezoek voor meer informatie www.hetroufshuis.nl of neem contact op met locatiemanager Sandra van der Loo via s.vanderloo@dagelijks-leven.nl of tel. 06 – 12 48  02 35.