Het is zover. Ook in de Westelijke Mijnstreek kunnen sportievelingen zich vanaf nu wagen aan de razend populaire padelsport. Bij de Geleense tennisvereniging GTR, worden zondag 4 juli aanstaande twee gloednieuwe padelbanen officieel geopend. Dat gebeurt met een feestelijke openingshandeling. Ook bezoekers zijn zondag 4 juli, vanaf 13.00 uur, welkom om kennis te maken met de padelsport. Daarnaast organiseert tennisvereniging GTR de hele maand juli kennismakingsclinics. Ook zijn de  padelbanen online te boeken voor niet-leden van tennisvereniging GTR. Voorzitter Roger Daemen van GTR: “We zijn er trots op dat we onze tennisvereniging met deze padelbanen  een nieuwe boost geven. Padel is enorm in opkomst en de snelst groeiende sport in Nederland. Het is dan ook goed om hier als vereniging snel op in te spelen en zowel voor onze huidige leden als ook voor nieuwe leden deze nieuwe vorm van racketsport op ons tennispark aan te bieden met deze prachtige padelbanen.”

Wat is padel?
Padel is een racketsport. Het is een mix tussen tennis en squash. Padel speel je met vier personen op een rechthoekig veld, omringd door wanden. Tijdens het spel zijn deze wanden onderdeel van het spel. De sport kan door iedereen gespeeld worden. Extra leuk aan de padelsport is dat je het spel met vier personen speelt en het dus ook nog eens een hele sociale sport is. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis en is vaak ‘best of 3 sets’.

Kennismakingsclinics en baanhuur:
Op de website van Tennisvereniging GTR staat meer informatie over de padelsport en hoe je een padelbaan bij GTR huurt. Daarnaast kun je je op de website ook opgeven voor de kennismakingsclinics die GTR in de openingsmaand juli organiseert. Voor slechts €10,00 leer je tijdens een 1,5 uur durende clinic de basisregels van de padelsport en speel je aansluitend een wedstrijdje padel. Met een lidmaatschap bij GTR Geleen kun je het hele jaar door (m.u.v. vorstperiodes) gebruik maken van de tennis- en de padelbanen. Meer informatie: www.gtr-tennis.nl

De nieuwe padelbanen op tennispark GTR worden al druk gebruikt.
Foto Ilse Leijtens | JePP