Bij het laatste optreden van Paul van Loo en Ivo Rosbeek in het Salviuskerkje (2019) kwam in de pauze een gesprek op gang over Herman Veugelers, de schrijver van veel Limburgse, vaak kritische liedjes. Herman werd daarmee in de jaren ’70 o.a. bekend via de radio van ROZ (voorloper van L1). Twee LP’s zijn toentertijd van Herman’s liedjes gemaakt: ‘De Saneringsroute’ en ‘Gaape Taege Eine Bakoave’.

Ivo en Paul openden tijdens dat programma na de pauze onverwacht met Herman’s versie van ‘t Kapelke van Harry Bordon: ‘Wo mien mooder’. Na het optreden werd besloten om een avond-(of middag-)vullend programma te maken met liedjes van Herman Veugelers. Samen met Paul en Ivo zullen de volgende muzikanten, allen uit de omgeving van Limbricht, meewerken aan dit programma: Linda Koolen, Harold K. uit Susteren en Mark Courage (o.a. bekend van Baroesjko) uit Sittard.  

Je kunt komen luisteren op 17 (19.30 uur), 18 (19.30 uur) en 19 september (14.30 uur). Reserveren verplicht via : concerten@salviuskerkje.nl of  T 046 4588423